Кокосовото масло е една от най-популярните съставки за грижа за

...
Кокосовото масло е една от най-популярните съставки за грижа за
Коментари Харесай

Наистина ли е полезно кокосовото масло за кожата?

Кокосовото масло е една от най-популярните съставки за грижа за кожата през последните няколко години. Ако извършите даже и бързо търсене в интернет, ще откриете безчет предписания за подготвяне на домашни маски за коса или средство за унищожаване на грим с кокосово масло.

Прочетете съставките на вашия шампоан или еликсир и най-вероятно ще видите кокосовото масло (cocos nucifera) като една от съставките на въпросната козметика, написа Mila.bg.

И въпреки към този момент да сме наясно с подхранващите свойства на този артикул, някои се оплакват, че той е проблематичен за хора с кожа, склонна към акне. Дали това е правилно, изяснява лекар доктор Кори Л. Хартман - кожен лекар и създател на Skin Wellness Dermatology.

„ Кокосовото масло е мощно комедогенно, което значи, че запушва порите и има огромен късмет да аргументи пъпки, бели точки или черни точки “, споделя Хартман. „ Не предлагам да употребявате кокосово масло, в случай че сте склонни към пъпки или имате сензитивна кожа. “

Има ли значение какъв вид кокосово масло използваме?

„ Суровото кокосово масло е най-комедогенното. Емулсиите от кокосово масло може да са по-малко комедогенни, само че защото има толкоз доста други други възможности на маслото, които могат да бъдат потребни за кожата, без да запушват порите, е по-добре да се заобикаля кокосовото масло във всичките му, в случай че сте склонни на изпъпчване елементарно “, поучава кожният лекар. „ Вместо това пробвайте масло от ший, масло от слънчогледово семе, арганово масло или конопено масло. “

Може ли да се употребява за тяло?

„ Имате пори по цялото тяло, а освен по лицето, тъй че в случай че употребявате кокосово масло за намазване и на останалите зони от тялото си, рискувате да запушите порите и да предизвикате акне на всички места “, споделя Хартман.

Безопасно ли е да се употребява за други видове кожа?

„ Ако кожата ви не е сензитивна и акнето не ви тормози, може да понасяте кокосово масло напълно добре, само че както при всеки нов артикул, направете тест, преди да започнете да го употребявате. Нанесете малко количество кокосово масло върху китката, върху врата или тъкмо под ухото си и изчакайте 24 часа. Ако няма реакция, може да продължите да го употребявате “, предлага докторът.

Ползи от кокосовото масло за хората, на които не вреди

Ако имате суха кожа, потреблението на кокосово масло след лосион може да ви помогне да го „ циментирате” в кожата си. Установено е също, че кокосовото масло има антибактериални и противовъзпалителни свойства за някои хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР