Коклюшът е едно сериозно заболяване – смъртността достига 2-4% и

...
Коклюшът е едно сериозно заболяване – смъртността достига 2-4% и
Коментари Харесай

Проф. Христова: Коклюшът е сериозно заболяване, смъртността достига 4%

Коклюшът е едно съществено заболяване – смъртността доближава 2-4% и не е инцидентно, че имунизацията е в наложителния имунизационен календар. Това сподели в предаването „ Тази заран “ проф. Ива Христова, директор на Националния център за заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ).

„ Най-рискова е групата на новородените – на месец-два, преди да им е сложена първата имунизация “, изясни тя и добави, че двата смъртни случая при новородени в Кюстендил евентуално се дължи на забавено лекуване.

Проф. Ива Христова уточни, че предписването на антибиотик първоначално потиска развиването на бактериите. „ Ако лекуването закъснее, изразената симптоматиката към този момент демонстрира, че тези бактерии са почнали да отделят отрови “, разясни тя.

 Първи смъртни случаи от коклюш у нас България 2 мин. Първи смъртни случаи от коклюш у нас  Служебният здравен министър: Имаме регистрирани 205 случая на коклюш България 3 мин. Служебният здравен министър: Имаме регистрирани 205 случая на коклюш  Ето в кои области у нас са доказани случаи на коклюш България 2 мин. Ето в кои области у нас са доказани случаи на коклюш  Напрежение в Кюстендил – към момента не е явен източникът на болестта с коклюш България 2 мин. Напрежение в Кюстендил – към момента не е явен източникът на болестта с коклюш  Първи смъртни случаи от коклюш у нас България 2 мин. Първи смъртни случаи от коклюш у нас  Служебният здравен министър: Имаме регистрирани 205 случая на коклюш България 3 мин. Служебният здравен министър: Имаме регистрирани 205 случая на коклюш  Ето в кои области у нас са доказани случаи на коклюш България 2 мин. Ето в кои области у нас са доказани случаи на коклюш  Напрежение в Кюстендил – към момента не е явен източникът на болестта с коклюш България 2 мин. Напрежение в Кюстендил – към момента не е явен източникът на болестта с коклюш

„ Относно разпознаването на коклюша – той стартира като остро респираторно заболяване. Налице са хрема, температура и лека кашлица. Симптоматиката, която е тежка и води до задушаване, се развива в идващите дни и седмици “, разясни още проф. Христова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР