Кокаинът в контейнера с еквадорски банани в Бургас е за

...
Кокаинът в контейнера с еквадорски банани в Бургас е за
Коментари Харесай

Кокаинът в контейнера с банани в Бургас е за близо 7 млн. долара

Кокаинът в контейнера с еквадорски банани в Бургас е за близо 7 млн.долара. Това стана ясно по време на брифинг, в който участваха окръжният прокурор Георги Чинев, Петя Банкова – шеф на Агенция „ Митници “ и Стефан Бакалов – шеф на отдел „ Борба с наркотрафика “ към организацията. Те дадоха детайлности за огромната акция на пристанище Бургас, по време на която бяха открити 169 кг кокаин.

 

Прокурор Чинев разгласи, че кг кокаин се продава на едро за 40 000 $, тъй че цената на хванатото е 6,8 млн.долара.

„ Подобно количество е невиждано за Бургас. По цени на свободния пазар един кг се търгува за близо 40 хиляди $ “, означи прокурор Чинев. Той добави, че вносител на плодовете е българско комерсиално сдружение, което едно от най-големите вносители на цитрусови плодове в България. До момента не е открита негова съпричастност към закононарушението, съобщи прокурорът. „ Доказателствената задача, която би трябвало да реши досъдебното произвеждане в хода си е за къде са предопределени плодовете и за къде е предопределена пратката “, сподели още Чинев.

Контейнерът е пристигал от Еквадор. Служителите за битка с наркотрафика са селектирали за инспекция няколко контейнера с банани. В 3 от тях са видяни подозрителни зони. След инспекция са открити 150 съмнителни  пакета с към 170 кг кокаин, разкри Стефан Бакалов – шеф на отдел „ Борба с наркотрафика “ към Агенция „ Митници “. Дрогата е била във заводски отсек, а не в някакъв тайник или пригодено укритие.

„ Контейнерът е част от товар, който е дошъл от пристанище Гуаякил в Еквадор с контейнеровоз „ Мадисън “ 2, пътувал е по маршрута Гуаякил – Панама – Малта – пристанищен комплекс Бургас “, изясни Бакалов.

Към момента няма арестувани лица. Не е ясно дали пратката е била предопределена за вътрешния пазар.

В края на януари 2020 година при интернационална интервенция в София бяха арестувани огромно количество опиати – към 500 кг кокаин, пропит в кашони с лайм, импортирани от Колумбия. Дрогата бе открита в региона на зеленчуковата борса на столичния кв. „ Слатина “. Тогава бяха арестувани трима души, измежду които и някогашен шеф на Агенция „ Митници “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР