Кока-кола (Coca-Cola) за първи път разкри, че произвежда по 3

...
Кока-кола (Coca-Cola) за първи път разкри, че произвежда по 3
Коментари Харесай

Coca-Cola за първи път разкри, че произвежда по 3 млн. тона пластмасови опаковки на година

Кока-кола (Coca-Cola) за първи път разкри, че създава по 3 милиона тона пластмасови опаковки на година, което се равнява на 200 000 бутилки на минута , написа " Гардиън ".

Данните са част от отчет на фондация " Елън Маккартър ", профилирана в познанията за преработване, в който се приканва другите международни компании да престанат да пазят в загадка пластмасовия си отпечатък . Фондацията притиска огромните компании и държавни управления да положат повече старания против замърсяването с пластмасови боклуци.

Цифрите, които компанията отхвърляше да разкрие в предишното, демонстрират количеството пластмасови опаковки, създадени от Coca-Cola през 2017 година Компанията не оповестява мащаба на производството си на бутилки, само че когато пластмасовият отпечатък на Coca-Cola се приведе в пластмасови бутилки от 500 мл, възлиза на към 108 милиарда бутилки на година - повече от 1/5 от създаваните 500 милиарда пластмасови бутилки в света на година.

Coca-Cola е една от 31 компании, в това число Mars, Nestlé и Danone, които са разкрили какъв брой пластмасови опаковки са основали като част от настояването на фондация " Елън Маккартър " за бистрота. Общо тези компании създават по 8 милиона тона пластмасови опаковки на година.

Но болшинството от 150 компании, които са се подписали под инициирания от фондацията международен ангажимент за понижаване на пластмасовите боклуци, към момента отхвърлят обществено да разкрият данните за производството си на пластмасови опаковки. Сред тях са Pepsi Co, H&M, L`Oréal, Walmart, Marks & Spencer и Burberry.

В оповестения през днешния ден отчет от фондацията означават, че данните са оповестени за първи път като част от ново равнище на бистрота по отношение на употребяваната пластмаса.

Решението на повече от 30 компании обществено да разкрият годишното количество употребена пластмаса в отчета е значима стъпка към по-голяма бистрота, акцентират от фондацията.

Nestlé разкри, че употребява 1,7 милиона тона пластмасови опаковки на година ; Unilever - 610 000 тона и Danone - 750 000 тона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР