Кожи от кайман, анаконда и боа са открити в карго

...
Кожи от кайман, анаконда и боа са открити в карго
Коментари Харесай

Откриха кожи от кайман, анаконда и боа в карго пратка от Аржентина |

Кожи от кайман, анаконда и боа са открити в карго пратка от Аржентина на летище София. 

Митническите чиновници са намерили изделията, които са предпазени по Конвенцията CITES и попадат в Приложенията на Регламент (ЕО) №338/97 на Съвета по отношение на отбраната на типовете от дивата флора и фауна посредством контролиране на търговията с тях, в персоналните движимости на жител, завърнал се от чужбина. Той изпратил домашни използва с оповестена стойност 500 $, измежду които били скрити крокодилските и змийски кожи. 



На 30 октмоври инспектори от Митническо бюро Летище София правят инспекция на пратката, в която с изключение на оповестените артикули, намират и една крокодилска кожа с размер 204/60 см, две змийски с размери надлежно 260/20 см и 235/25 см. При осъществена инспекция и оглед на място от специалист херпетолог е открито, че крокодилската кожа е от широкомуцунест кайман, до момента в който змийските са от жълта парагвайска анаконда и аржентинска боа удушвач. 

Намерени са и още 13 пакета с общо тегло 7,7 кг с по-малки части обработени и оцветени кожи от змии и крокодили.

През целия октомври България взе участие и в интернационална интервенция с кодово име „ Thunder 2021 “, ориентирана към закононарушенията против дивата природа и противозаконното извличане на дървен материал. Акцията беше координирана от Световната митническа организация (СМО) и Интерпол, като обхвана 118 страни. 



В резултат на интервенцията са арестувани в международен мащаб 478 кг слонова кост и 487 кг артикули от слонова кост, 29 животни от семейство котки, 856 кг люспи от панголин, 531 костенурки, 171 птици, 336 влечуги, 4843 кг морски артикули, в това число корали, 75 320 кг дървен материал, 313 кубика палисандрово дърво, както и 1.4 млн. продукта от растителен генезис.

„ Тъй като нарушителите търгуват със застрашени типове по същите направления, които употребяват за контрабанда на други противозаконни артикули, митниците са стратегически ситуирани на границите, с цел да разкриват нелегално търгувани артикули, включени в листата на CITES “, сподели генералният секретар на СМО Кунио Микурия. „ Мащабните трансгранични интервенции като интервенция „ Thunder 2021 “ илюстрират изгодите и въздействието, което световното съдействие на правоприлагащите органи има за ограничението на закононарушенията против дивата природа, задържането на причинителите и повишението на осведомеността за опустошителните последствия от противозаконните дейности “, добави Микурия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР