Кожата ви ще блесне след три дни на вода, жизненоста

...
Кожата ви ще блесне след три дни на вода, жизненоста
Коментари Харесай

Почистете организма си за да сте в супер форма

Кожата ви ще блесне след три дни на вода, жизненоста и силата Ви ще се усилят.

Как да “разчистим ” кожата, талията, бедрата и изобщо всичко в организма от насъбраните отрови откакто животите ни са изпълнени с кулинарно разсипничество, затънал живот и мрачни мисли? Теориите са най-различни – доста пъти сме писали за тях на тези страници. Практиката обаче демонстрира едно – единствено здравият разсъдък и познанието водят до здравото тяло.

Ако сте уверени в себе си и нямате болести, можете бързо и дейно (но не и елементарно и много комфортно) да превключите на оптималния режим за възобновяване на клетките: три дни единствено на вода, написа вестник “Стандарт ”.

Ако имате воля и дух – не поради глада (който последователно затихва), а поради това, че в близост всички мощно чревоугодничат и ви се чудят на акъла – след 72 часа ще усетите цялостен подем. Защото: черният дроб, панкреасът и бъбреците са били във почивка.

Храносмилателната система се е избавила от непреработените останки. Това е класиката по Пол Брег – разказана е в книгите му. Самият той е в суперформа до напреднала възраст. Умира в морето на 81 при случай по време на сърф.

Има и относително по-щадящ вид: неподсладени чайове, сокове от плодове и зеленчуци. Прилага го доктор Ваня Емилова. Резултатът – сияйна кожа, сила на макс.
Много значимо е зареждането – постепенно, последователно.

Почистете устната празнина, езика и гърлото – това ще засилва по-ефективното освобождение от отпадъчните натрупвания. Има специфични четчици, с които можете да остържете повърхността на езика. В краен случай – с чаена лъжичка с добре заоблени ръбове. Използвайте конци за зъбите. След всичко това изплакнете с запарка от лайка.

Има и един по-ленив вид – жабурете за към 10-15 минути с чаена лъжичка нерафинирано олио – слънчогледово, сусамено, царевично или маслиново. Темата за “отмиването ” на дебелото черво е доста деликатна – не поради местоположението му, а поради спорните концепции. Може би периодическа клизма е най-приемлива. Хидроколонотерапията е нож с две остриета: ще почисти, само че може и да отмие цялата микрофлора на червата, а това е извънредно нежелателно.

Станете вегетарианци – единствено за седем дни. Но това не значи да се тъпчете с картофи и ориз. Минете на сурови ядки. И, несъмнено, на плодове – ябълки, банани, моркови, цвекло. Те имат най-силен очистителен резултат. Яжте салати на воля. Растителните фибри попиват токсините и предизвикат по-бързото им елиминиране от организма.

Как да изхвърлим шлаките от епидермиса? Със сауна или хамам. Няма ужасно, че ще ви стане малко по-горещо. Ако не вярвате на тези способи, пробвайте (само че у дома е малко по-сложно) с по този начин наречения испански плащ. Увийте тялото си с ленен или памучен чаршаф, който преди този момент е бил щедро потънал в топла вода. Завийте се с одеяло и останете по този начин за час при цялостен релакс. После ще видите каква нечистотия е излязла от порите ви. Естествено, това изрично е неразрешено за хора със сърдечносъдови проблеми, варикоза и разнообразни възпаления.

Можете за няколко дни да минете единствено на цитруси – по-късно ще бъдете хем по-здрави, хем по-красиви. Мандарините гонят настинките и освежават епидермиса. Режимът с грейпфрути е класика в жанра. В тези плодове няма и грам мазнини, нито пък натрий – точно той задържа течности в организма. Богати са на ферменти, които форсират процеса на изгаряне на поетите с храната калории. Фибрите пък възстановяват работата на храносмилателната система и черния дроб. Така че – самоуверено съчетайте потребното с приятното. В нимание: Ако преди всяко ястие хапвате по половин грейпфрут, след 10 дни ще се освободите от 2 кг.

Сокът от плодовете пък е доста потребен като домашна маска за лице – стяга порите и изсветлява кожата. Смесете го с малко хума и действайте. За портокалите е ясно – рекордно наличие на витамин С и мощни антиоксиданти. В тях има захари и инозит, които борят напрежението, защото въздействат чудесно върху нервната система. За лимона също е известно, че е цялостен с нужните субстанции, с цел да преборите грипа. Но не е за хора с нараснала киселинност на стомаха.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР