, които взимат българите, най-често са предназначени за ремонт и

...
, които взимат българите, най-често са предназначени за ремонт и
Коментари Харесай

В пандемията: Българинът тегли кредити основно за ремонт и обзавеждане на дома

, които взимат българите, най-често са предопределени за ремонт и обзавеждане на дома. Това демонстрира разбор на една от огромните банки в страната, представен от.
Оказва се, че в условия на пандемия подобряването на домашната среда е приоритет за клиентите на банките. Близо половината от взелите заем през предходната година - 47%, са употребявали средствата, с цел да подобрят домашните условия, в които прекарват повече време поради пандемията. Така делът на заемите, употребявани за ремонт, е с пет % по-висок по отношение на година по-рано.
 Лихвите по заеми в България - по-високи от тези в Еврозоната Лихвите по заеми в България - по-високи от тези в Еврозоната
Жилищните заеми за семействата в България са към два пъти по-скъпи от заемите в страните от еврозоната. Това демонстрират данни на БН...
За сметка на това понижават заемите за пътувания и почивки. Наред с това, пораства и броят на потребителските заеми за пазаруване на ново обзавеждане за жилището или домакинска техника. Тези заеми към този момент имат дял от 17%, по отношение на 15% през 2019 година Придобиването на автомобил също остава измежду водещите претекстове за финансиране от банката - дял от 11% през 2020 година, по отношение на 9% за пред­ходната година.
Средната възраст на хората, които взимат заеми, е към 43 години, като доминират мъжете - близо 60%. По-голяма част от клиентите на банката, които са се възползвали от потребителско кредитиране, живеят само­стоятелно или с сътрудник.
Домът става все по-важна част от всекидневието освен на българина, а и на хората по целия свят поради пандемията от COVID-19. Прекарвайки повече време у дома освен за работа, а и за отмора, всеки желае да усъвършенства средата в дома, в който живее. Друго изследване удостоверява тъкмо тази наклонност. Българите възнамеряват да дадат най-вече пари за дома си в идната една година - 55% са показали, че ще харчат за покупка на нова черна и бяла техника, за 46% ремонтът ще бъде приоритет за бюджета им, следван от мебелите с 39 на 100.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР