Коитировките на петрола се повишават днес, но се насочват към

...
Коитировките на петрола се повишават днес, но се насочват към
Коментари Харесай

Петролът продължава да поевтинява

Коитировките на петрола се покачват през днешния ден, само че се насочват към седмо следващо седмично намаляване на фона на остатък в предлагането и едва търсене в Китай, написа Ройтерс. Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 1,29 $ или 1,7 на 100 до 75,34 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт набъбнаха с 1,11 $ или 1,6 на 100 до 70,45 $ за барел. И двата индикатора паднаха до най-ниското си равнище от края на юни през предходната сесия, знак, че доста търговци считат, че на пазара има свръхпредлагане.

Цените на Брент и на американския вид са напът да поевтинеят надлежно с 4,5 на 100 и 4,8 на 100 тази седмица, което е би представлявало най-голямата им намаляване от пет седмици, предава Българска телеграфна агенция. На този декор Саудитска Арабия и Русия, двата най-големи експортьора на нефт в света, през вчерашния ден приканиха всички членове на ОПЕК+ да се причислят към съглашение за редуциране на добива за положителното на световната стопанска система, единствено дни след раздразнителна среща на клуба на производителите.

Организацията на страните експортьорки на нефт и съдружниците, известни като ОПЕК+, реализираха единодушие реди по-малко от две седмици да съкратят производството на суровината с общо 2,2 милиона барела дневно за първото тримесечие на идната година.

Притесненията за китайската стопанска система и възходящото произвеждане на нефт в Съединени американски щати също подхраниха спада на пазара тази седмица. Данните на китайските митници демонстрират, че вносът на недопечен нефт през ноември е намалял с 9 на 100 по отношение на година по-рано, защото високите равнища на ресурси, слабите стопански индикатори и забавянето на поръчките от самостоятелни рафинерии отслабват търсенето. Същевременно в Съединени американски щати добивът остава покрай рекордно високи равнища от над 13 милиона барела дневно, демонстрираха късно нощес данни на Администрацията за енергийна информация (EIA) на Съединени американски щати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР