Кои заглавия най-много биха зарадвали управляващите? Ето няколко варианта: Протестът

...
Кои заглавия най-много биха зарадвали управляващите? Ето няколко варианта: Протестът
Коментари Харесай

Протестът се разцепи е музика за ушите на Борисов

Кои заглавия най-вече биха зарадвали ръководещите? Ето няколко разновидността: " Протестът се разцепи ", " Протестите стопират ", " Протестиращите отсрочват настояването на оставки ".
. И без това му писна да му се карат началниците от Брюксел, че поради него ЕНП би трябвало да стяга дисциплината.
Както вървят нещата, митингите може и напълно в действителност да спрат. Добри или неприятни, Отровното трио привличаха хора. След тяхното оттегляне, хората евентуално ще намалеят. 120 дни по никакъв начин не са малко.
Трябваше ли обаче Триото да се отдръпва по този метод? Не беше ли по-логично да останат - най-малко от взаимност с майките от " Системата ни убива "? Политическите достижения на този план може да си отидат дружно с тримата му създатели, тъй като никой не потегля след оня, който си потегля.
Ако върнем лентата няколко години обратно, ще забележим, че митингите у нас са перманентни. Те постоянно биват подложени на критика поради това, че стопират, без да са постигнали задачите си. Да, оставка на Борисов тъкмо с митинги няма по какъв начин да бъде реализирана. Видя се към този момент, че и Европарламентът няма да ни свърши мръсната работа -, само че не вкарват в пандиза незаконни управници. Тогава?
Пред настоящия митинг има два пътя - или се споделя ясно, че стопираме (заради ковида, поради умората, поради изтощение най-вече) или се поддържа огънят, до момента в който има кой. Поддържа се,, а по този начин, както стачкуват на всички места - със пристрастеност, която да принуди управляващите да реагират. Вторият вид у нас явно не е вероятен. Видяхме опит за нещо такова, само че надалеч не в мащабите, в които го гледаме, да речем, в Гърция. За Германия и развитите общества въобще няма база за паралел.
Хайде да си спомним Босия. Той сам-самичък беше повече от цялостен протестиращ площад. Не беше Трио, нито квинтет, беше напълно самичък, само че реализира задачата си. Защото беше твърдоглав, тъй като беше подготвен да жертва себе си поради обективна идея и тъй като изясни на хората в кое е прав и в какво би трябвало да го поддържат. Защото нехаеше за правила, наказания и обвързаности.
остават да стачкуват и това е разбираемо - техните проблеми са последна грижа както на институциите, по този начин и на заспалото ни общество. Но хем са прави, като упрекват Триото в политическа обязаност, хем не напълно. Триото поддържа Мая Манолова за кмет - факт. Но отново Манолова е политикът, с който " Системата ни убива " има очевидно координирани дейности. Разбира се, не е тяхна виновността за ухилената ѝ фотография в инвалидна количка, не е тяхна виновността и, че другите политици ги пренебрегват.
Предстои да забележим кой още ще остане да стачкува. БОЕЦ няма да се откажат сигурно, Инициатива " Правосъдие за всеки " - също, а от политическите обединения остава единствено " Демократична България ", тъй като Българска социалистическа партия към този момент няма интерес. Ако имаше и в случай че в действителност е втора политическа мощ, може освен едно Ларго да изпълни с хора, а доста повече.
Всъщност Отровното трио вършат подарък на Демократична България, като се отдръпват. Каквото и да е продиктувало това тяхно решение, надали повече ще могат да се нарекат основатели на митинг. Каквото и да са замислили отсега нататък, упоменатите заглавия, съдържащи " разединение " и " митинг " в една фраза, са факт. Факт е и това, че хората, които до през вчерашния ден мятаха яйца по институциите, през днешния ден добродушно си ги пържат вкъщи. И Бойко харесва това.
Може би - да се махнат по-ярките представители на митинга и тогава да се появи. А той сигурно може да изпълни площад, в случай че изиска - не със солови акции като нефелните му появявания пред Народното събрание, а със шоуто, в което е най-хубав. Партия също си има. Видя се, че и, особено с цел да го подреди на доста предно място по поддръжка.
Да, това е бъдещето след Борисов - с комбайна, с нана-найна, малко по малко - във властта. Е тогава към този момент - блазе ни.
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР