Кои са вашите навици за успех?“. Този въпрос бил поставен

...
Кои са вашите навици за успех?“. Този въпрос бил поставен
Коментари Харесай

Успехът е въпрос на навик

" Кои са вашите привички за триумф? “. Този въпрос бил подложен пред потребителите на американския уебсайт за шерване на опит и препоръки Quorа.

От Inc.com цитират отговора на Дийн Грациоси, вложител, бизнесмен и създател на бестселъра на " Ню Йорк Таймс " - " Totally Fulfilled ":

Всеки желае да реализира триумф допустимо най-бързо. Дори най-скромните и трезвомислещи хора, които познавате, си мечтаят понякога да завоюват нещо огромно на мига – да станат известни или да забогатеят благодарение на една единствена брилянтна концепция, осъществена в верния миг и на вярното място. 

За страдание, истината е, че няма такова нещо като „ триумф за един ден “. Преследването на сходни илюзии са чиста проба загуба на време. Аз даже бих стигнал по-далеч в заклеймяването на тази нездравословна концепция. Ако фантазията за незабавен триумф е единственият ви източник на ентусиазъм и мотивация, единственото нещо, което ви кара да ставате заран от леглото и което въздейства на всички решения, които взимате, то най-вероятно в никакъв случай няма да бъдете сполучливи.

Богатството, властта, уважението и добре изваяното тяло, всичко това е артикул на едно нещо – целеустремен, нескончаем и пореден твърдоглав труд.

Ето за какво, вместо да прахосвате дните си в преследването на тази нереалистична фантазия, надявайки се, че ще се случи някакво знамение и внезапно ще станете милиардер, би трябвало да се фокусирате върху построяването и развиването на положителни привички – привички, които може да усъвършенствате и да употребявате в всекидневието си, с цел да се превърнете в най-хубавата версия на себе си.

Ето три от най-важните привички, с които може да започнете:

1. Търсете положителното

Неуспешните хора насочват цялото си внимание върху неприятните неща в живота. Те мислят за хората, които спъват тяхната кариера, за неприятните препоръки, които са получавали през годините, за най-гръмките си провали и за множеството аргументи да не преследват задачите си – какъв е смисъла в последна сметка, в случай че животът ви просто е не коства?

Успешните хора вършат противоположното. Те търсят и се концентрират върху положителните неща в техния свят. Хубавите моменти и скъпите хора, за които те са признателни и които изпълват живота им със смисъл.

Проучванията демонстрират, че хората, които гледат на нещата през позитивна и оптимистична призма, са по-щастливи, по-продуктивни и по-здрави. Освен това те по-често получават покачвания в работата и като цяло са по-амбициозни. Казано в резюме, те са хора, с които другите обичат да прекарват повече време.

Да, истината е, че е по-трудно да се концентрирайте върху положителното, изключително в случай че преминавате през сложен интервал от вашия живот или пък сте черноглед по природа, само че колкото по-често практикувате позитивния метод на мислене, толкоз по-лесно стартирате да виждате положителното към вас. В края на краищата, триумфът стартира в мозъка ви. Той е артикул, най-малко частично, на метода, по който възприемате света и опциите в него.

2. Не прехвърляйте виновността върху другите

Знаете ли кое е другото нещо, което сполучливите хора не вършат? Те не упрекват другите за своите лични неточности и дефекти.

Те поемат отговорност както за триумфите си, по този начин и за неуспехите си. Те осъзнават, че животът, който ще имат, зависи най-много от самите тях, и че само те могат да изградят индивида, който желаят да бъдат.

За страдание, прекомерно постоянно ние вършим тъкмо противоположното. Защо? Защото е по-лесно да прехвърлиш виновността на някой различен и тъй като това ни дава опцията да продължим да живеем живота си по същия метод, вместо да поставим нужните старания, с цел да изправим грешките си и да поправяме нашите дефекти.

В последна сметка обаче това спъва нашето развиване, както в персонален, по този начин и в професионален проект. По пътя към триумфа не един път ще ви се случи да се спънете и да паднете в дълбоката бездна. Това, от което зависи дали ще бъдете сполучливи, е метода, по който ще излезете от нея. Ако обвинявате другите за грешките си, в никакъв случай няма да се поучите от тях и няма да може да разкриете цялостния си капацитет.

3. Внимавайте за улики

Всички сполучливи хора обръщат особено внимание на нещата в техния живот, които работят – или другояче казано, кои дейности генерират положителни резултати и кои не. Те търсят улики и доказателства за триумф, върху които образуват бъдещите си решения.

Ако открият, че тичането по няколко километра дневно е първата активност, която в реалност им е оказал помощ да отслабнат, те ще продължат да вършат същото. Ако открият, че ранното ставане и отиване на работа им оказва помощ да бъдат по-продуктивни денем, те ще продължат да следват този график. Същевременно с това, в случай че осъзнаят, че обещано деяние води постоянно до отрицателни резултати, те ще спрат да го повтарят. Всичко е въпрос на себепознание и стратегически асортимент.

В края на краищата, триумфът зависи от идентифицирането на потребните дейности и построяването на привички, които ни оказват помощ да бъдем продуктивни и целеустремени.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР