Кои са страните, в които е опасно да ходим –

...
Кои са страните, в които е опасно да ходим –
Коментари Харесай

В търсене на тръпката: Страни, опасни за жени

Кои са страните, в които е рисково да вървим – изключително ние, дамите?

Индия


Сълзливите индийски мелодрами, в които няма даже намек за еротика, дълго време ни оставяха с лъжлива идеалистична визия за нравите и обичаите в тази страна. Слонове, красиви дами с обичайни украшения, благородни мъже, наподобяващи на Раджа Капур като млад, йоги и мъдри брахмани – това ни идва на разум, когато си мислим за Индия – въпреки и да поназнайваме нещичко за Кама сутра. Но актуалната Индия няма доста общо с тази сантиментална визия. Затова младите туристки, посетили тази страна, би трябвало меко казано да се плашат и от сянката си там. Според полицейската статистика в индийските градове на всеки 20 минути става обезчестяване. Страната е цялостна с тълпи незадоволени мъже, които очевидно не са фенове на платоничната обич. Индийското държавно управление страхливо се оправдава, че в Индия мъжете са повече от дамите и дамите просто не стигат за всички. Техническият напредък изиграл на индийците неприятна смешка – прегледите с ехограф довели до рекордно увеличение на броя на абортите. По остаряла традиция се счита, че раждането на щерка носи единствено загуби, а синът е опора, предстоящ собственик на дома и последовател на рода.

Освен от вероятно обезчестяване, туристките са застрашени и от други рискове. Например след къпане в свещената река Ганг могат да се върнат вкъщи с цялостен „ букет “ екзотични заболявания. И си вземете успокоителни в джоба, преди да посетите някой храм – разходките измежду пълчища големи плъхове не са най-приятното нещо на света.

Мексико

Няма спор, че Мексико е забавна страна със самобитна просвета и прелестна природа. А локалните момчета с шапки сомбреро танцуват толкоз буйно, че сърцата на туристките стартират да бият в такт с музиката. Но не вярвайте на очите си и бъдете бдителни. Страната е печално известна с непрекъснатите отвличания на хора – похитителите го вършат за откуп. Така че не се знае какво си е наумил радостният танцьор, който ви хвърля буйни погледи.

Момичетата, отиващи на екскурзия в Мексико, се подлагат и на други рискове. Едно от най-рискованите места е метрото, смятащо се за „ мравуняк “ на всевъзможните нарушители. Желателно е постоянно да се качвате в първите два вагона, където не се позволяват мъже. Портмонетата, златото и бижутата работят на локалните крадци като червен плащ на испански бик. По-добре си съхранявайте полезностите в сейф и носете със себе си в брой единствено нужната за деня сума. И не си и помисляйте да излизате вечер по къса пола, изключително в бедните квартали! Местните мърляви мачо-мъжкари безусловно си губят мозъка, виждайки европейка с бяла кожа. Избирайки на ниска цена хотел в краен квартал, може да станете жертва на грабеж.

Пазете се и от мексиканските храни, приготвени на улицата. Често зле изпеченото месо или риба става причина за съществени болести. Пийте единствено бутилирана вода, закупена в безценен магазин. И не проявявайте ненужно любознание, с цел да не предизвикате съмнение у мексиканците – точно през тази страна върви трафикът на неразрешени субстанции към Съединени американски щати.

Освен това в Мексико има цели пълчища комари безмилостно слънце, от чиито лъчи няма да ви избави никой предпазен крем. А морските течения са толкоз подли, че могат да отнесат прекомерно смелите плувкини в открития океан.

Бразилия

Бразилия, която неотдавна зорлем посрещна като хазаин Олимпийските игри, надалеч не е парадайс за туристите. При това множеството неприятности се случват на дамите. Въпреки засилените полицейски патрули представителките на слабия пол по-често са ставали жертви на грабеж. Пак добре, в случай че са се лишили единствено от чантите и бижутата си.

Според плашещата статистика в страната на радостния карнавал годишно биват убити до 40 хиляди души. Изнасилването на задгранична туристка тук е всекидневно събитие – локалната полиция просто свива безсилно ремене. Защото в многолюдните сиромашки „ фавели “, които безусловно гъмжат от избягали нарушители, не смеят да влязат даже армейски подразделения с танкове.

Ако преди време сте прочели „ Книга за джунглата “ и още си мечтаете да видите с очите си тези естествени чудеса, не рискувайте да навлизате в долините на Амазонка без опитни водачи. Желанието да се насладите на екзотичната джунгла и да послушате по какъв начин се плискат във водата пираните не трябва да ви основават заблуда за сигурност. На всяка крачка ще ви заплашват отровни влечуги и паяци, носещи сигурна гибел.

Впрочем, прехвалените бразилски плажове въобще не са подобаващи за къпане и плуване. Огромните талази, идващи от Атлантическия океан, могат да завлекат невнимателните плувкини в морските дълбини. А и самият парещ и мокър тропически климат може да бъде сериозен проблем – туристите в Бразилия постоянно получават безоблачен или топлинен удар.

И за край – фантазията ви да посетите фамозния бразилски карнавал може да ви трансформира в жертва на милионите джебчии, които са се смесили с тълпата. Те ще се възползват от еуфорията на шумния празник и могат да ви оберат до шушка. Освен това, постарайте се да приемате с насилена усмивка буйните подмятания на бразилските мъже. Невнимателният недодялан отговор не дава обещание нищо положително на туристките…

Колумбия

Екскурзията в Колумбия е наслаждение единствено за дами със мощен дух, които си умират за малко адреналин. Неспокойната страна с партизани, криещи се в непроходимите гори, с непрекъснати престрелки в огромните градове, все по този начин разсънва мощен интерес у туристите - и за наше удивление и у туристките. Но дамите е добре да знаят, че в Колумбия съществува и се развива половото иго. Не забравяйте за това, даже когато се наслаждавате на хубостите на карибското крайбрежие. Впрочем, локалната полиция съблюдава странното предписание да проверява изключително безгрижно половите нарушавания против задгранични туристки. И някои колумбийски мъже се възползват от това.

За безвредно място за разходки се счита северната част на Колумбия. Тук са най-богатите региони на страната, които се охраняват интензивно от полицията. Но на юг е по-добре да не ходите – бедните квартали гъмжат от незаконни банди. В Колумбия също по този начин постоянно се отвличат деца. Тъжно, само че тези закононарушения съвсем в никакъв случай не биват разкрити.

ЮАР


ЮАР е страната на диамантите, които притеглят като магнит туристки от целия свят. Някои девойки откровено имат вяра, че скъпоценните камъни се търкалят тук на всеки прашен път. Отиват в ЮАР, изпълнени с вяра и с розови илюзии. Тази екзотична страна в действителност се отличава с красива природа, само че положителното усещане бива помрачено от локалните поданици, заемащи едно от първите места в света по заболяване от СПИН и туберкулоза. Общуването с тях надалеч не е безвредно занятие. И макар скритите подземен диамантени залежи страната е доста бедна. А дивата природа, която през последните години изгуби голяма част от дивите си жители, от време на време сервира неприятни изненади на непредпазливите туристи. Например през 2015 година в фамозния Лъвски парк лъв е скочил в отворения автомобил на една любопитна жена и я е раздрал. Туристката не е спазила даже обикновените ограничения за сигурност, за което е платила с живота си. Малко по-късно голям слон се нахвърлил на друга туристка и й нанесъл съществени пострадвания. В този случай е отговорна управата на парка, която не приспала в точния момент агресивното животно, проявявало прояви на неуместен яд и преди.

Австралия

Австралия е като един голям естествен резерват, който може да ни зарадва с куп нови усещания. Но в тази страна се отбиват единствено най-смелите туристки – тъй като в тази страна почивката е като разходка по минирано поле. Всяка една неправилна стъпка, несъразмерното любознание или всеки момент нехайство могат да доведат до огромни неприятности. Да стартираме от това, че плуването в топлата и транспарантна океанска вода би трябвало да става оптимално внимателно. Морските пчели, дребните медузи и синьопръстенните октоподи са заредени със смъртоносна отрова. А и околните срещи с бялата акула надали ще ви изненадат прелестно.

На сушата пък лазят много небезобидни паяци. Особено рискови са стоножките – ухапването им без своевременна лекарска помощ може да бъде смъртоносно за индивида. Туристките би трябвало да се пазят също по този начин от змиите, които в Австралия са извънредно доста. Нека отбележим и благите крокодили, които се крият в тревата и ви наблюдават с гладен взор. И никога не посягайте да погалите кенгуру – това сладко торбесто животинче може да ви набие не по-зле от професионален боксьор.

И откакто към този момент сте претърпели ужасите на Австралия и се радвате, че сте оживели, не бързайте да се отпускате. Често в самолетите, напускащи тази живописна земя, се промъкват змии, които се крият сред седалките…

Венецуела

Венецуела е известна с красивите си дами и буйните си мъже, които съгласно статистиката са най-големите консуматори на виагра – както и с всеобщата обич на популацията към пластичната хирургия. Страната се слави с девствените си плажове и необикновено красивата си природа. Туристките, въодушевени от тези прелести, наивно имат вяра, че ги чака незабравима прелестна отмора.

Местните нарушители са на друго мнение. Те от дълго време към този момент имат навика да държат под прицел чужденките и безочливо да обират дами. Безсмислено е да се оплачете в полицията – представителите на изпълнителната власт си мълчат и избират да си стоят на топло в кабинетите си. Колкото и да е необичайно това, престъпността процъфтява в венецуелската столица Каракас, в други градове и райони е по-безопасно. В провинцията обаче е рисковано да пиете вода от чешмата или да хапнете плод в локално заведение, тъй като можете да си лепнете някоя мистериозна болест.

Турция

Турция към този момент не е оня оазис, на който преди време се радваха доста туристки. Обезпокоителните събития в страната са се отразили на ситуацията. Но си остават и предходните съществени аргументи, заради които чужденките би трябвало да се притесняват за здравето си, парите си и движимостите си. Турските мъже са все по този начин досадни и се лепят по туристките като мухи. Но в случай че повярвате на възторжените похвали и влюбения взор, рискувате да се лишите от всичките си средства. И това отново е за предпочитане пред ориста на доста млади и наивни девойки, попаднали в лапите на многочислените турски сутеньори.

Турция е печално известна и с съвсем ежедневните тежки пътни катастрофи. Понякога е по-добре да се поразходите пешком и да подминете рейса, чийто самоуверен водач ще кара като на Формула 1. Сред туристите в Турция не са редки и питателните отравяния. Хранете се в по-скъпи заведения за хранене, с цел да избегнете повръщането и диарията.

Китай

Китайците се грижат майчински за задграничните туристки. Загрижеността на полицията и дружелюбието на локалните могат единствено да ни накарат да се отпуснем. И в Китай за наша голяма наслада няма незадоволени индийци и въоръжени венецуелци – законът е непоколебим, всеки извършител незабавно попада зад решетките.

Но има други рискове. Например хапвайки локални морски блага, можете да се болестите с гуанджоуски паразит, което от време на време става причина за гибел. Впрочем личинки на рисковия червей можете да хванете и от реките. Така че не си насилвайте шанса и не си поръчвайте екзотични ястия в заведенията за хранене.

Интересно е, че деликатните и учтиви китайци постоянно завишават цените за туристическите услуги. При това даже не се пробват да скрият сходни измами. Според локалните тази машинация е наложителен детайл на туристическата промишленост.

Филипините


Филипините са страна на приказните острови, обещаващи неземна приятност на туристките. Но даже и локалните поданици приказват със боязън за Тави-Тави. Именно на този остров престъпността се вихри на цялостна мощ, работят изцяло легално цели банди крадци и наркотрафиканти. Ако си наврете любопитното носле там, рискувате да останете без пари, без бижута и със страхова невроза, мечтаейки да се махнете по-скоро от тази страна.

На Филипините има и друга престъпна традиция – доста жестока и кръвожадна. Често на туристките в заведенията им прибавят в напитката избрани субстанции. Жената за известно време губи схващане, а когато се разсъни, открива, че е била обрана. Имало е и случаи, когато на жертвите оперативно са им взели органи.

Не по-малко рискови са и океанските урагани, които връхлитат островите със забележително неизменност и провокират големи талази, помитащи всичко на пътя си.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР