Кои са нещата, от които ако се откажем, ще направим

...
Кои са нещата, от които ако се откажем, ще направим
Коментари Харесай

7 промени в начина на мислене за по-добър живот

„ Кои са нещата, от които в случай че се откажем, ще създадем живота си надалеч по-лесен и доста, доста по-щастлив? “.

Този значителен въпрос бил заложен в допитване до консуматори на американския уебсайт Quora. Без комплицирани изследвания, отговорите на това неподготвено проучване демонстрират практични промени в метода на мислене, които съгласно участници единомислещо биха могли да оказват помощ на всеки. Хората споделят кое е това, от което в случай че се освободим, бихме заживели качествено по-добре. 

Препоръките не са изненада за мнозина - всички знаем това. Но постоянно го забравяме. Ето за какво е потребно да си го припомняме.

Как можем да живеем по-хубаво? Като упражняваме тялото си и сме физически дейни. Като прекарваме повече време с другари, на колкото и да сме години, каквито и да са отговорностите ни. И още...

Като спрем да се съпоставяме с други хора . Всъщност, човек в никакъв случай няма напълна и точна визия за живота и прочувственото положение на останалите. Никой не знае по какъв начин тъкмо се усеща някой различен, за който считаме че е по-успешен, и през какво минава той.

Като спрем да се опитваме да променяме други хора.  Вместо това се фокусирайте върху нещата, които са във вашия надзор. Кои са? Сред тях е смяната в личното мислене и държание, тъй че да сме по-добре.

Като спрем да се опасяваме от неуспеха . Да не съумяваме е постоянно срещано в живота - не позволявайте предварителната картина на страхове и паники, че това ще се случи, да ви попречи да поемате повече житейски опасности, поради които след това ще имате мемоари, ще осмислят живота ви, ще са го трансформирали и ще се чувствате по-реализиран човек.

Като спрем да съжаляваме за събития в предишното . То е непроменимо. " Трябваше да... " или " Не трябваше да... " - извадете тези думи от речника си - на говорене и мислене. Чувството на страдание, съгласно изследвания, понижава способността на индивида да се възвръща от високо стресови събития.

Като спрем да чакаме неща от други хора . Помнете: Никой за нищо не ви е задължен. Когато приемете това, ще се освободите от доста мисли, които утежняват живота ви. 

Като спрем да се опитваме да угодим на всеки , да се харесаме на всички. Когато се опитваме да сторим това, в последна сметка остават удовлетворени мнозина, само че не и ние самите. В колонка за Psychology Today психологът Джули Екслайн показва, че има разлика сред това да бъдеш добър и помагащ човек и да бъдеш сакат от страхове от възникването на междуличностни спорове. Последното постоянно характеризира хората, които желаят да угодят на всеки. За да не сте от тях, от време на време просто би трябвало да приемете дискомфорта да казвате " не " даже на хора, които харесвате. 

Като спрем да искаме отмъщение и забравим спотаените обиди.  Умът и душата не трябва да носят този товар. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР