Кои са най-честите грешки, които трябва да избягват търсещите щастие…

...
Кои са най-честите грешки, които трябва да избягват търсещите щастие…
Коментари Харесай

Големите грешки на тъжните хора

Кои са най-честите неточности, които би трябвало да заобикалят търсещите щастие… Или както е споделила Вивиан Грийн, „ Животът не е, с цел да чакаш да отмине бурята, а да се научиш да танцуваш под дъжда “.

Не е за дължително човек да бъде зад решетки, с цел да се усеща като пандизчия. Хората могат да бъдат хвърлени в пандиза от личния си избор и идеали. Така че кажете на събиращия се в главата ви комитет по негативизъм да седне и да млъкне. Ако мечтаете – дано фантазията ви бъде огромна, в случай че говорите – говорете за огромното, а в случай че обичате – обичайте с цялото си сърце. Щастието е умишлен избор и няма причина да не се опитате да изстискате всичко от своя живот. Няма никаква причина да бъдете непрекъснато нещастни.

Затова ще ви покажем десетте най-чести неточности, които би трябвало да заобикалят търсещите благополучие:

Не смятайте, че към този момент сте пропуснали своя късмет. В живота на всеки от нас има възходи и падения, само че, по предписание, той е обективен. Той е подобен, какъвто би трябвало да бъде. И не си мислете, че сте пропуснали „ точното “ време. Всяка отминала обстановка ви е довела точно досега, в който сте в този момент. И във всеки един миг от живота си, в това число и в сегашното, стартирате всичко отначало. Ако имате смелостта да си признаете, че ви е боязън, в случай че може да се смеете до сълзи и да говорите, когато гласът ви се тресе от колебливост, в случай че имате задоволително убеденост да помолите за помощ, когато ви е нужна, и мъдрост да приемете помощта, когато ви я предлагат… тогава имате всичко належащо да извършите живота си по-добър.

Не използвайте несполуките си в персоналните връзки като оправдания. Животът не всеки път ни среща с хора, които ни се желае да срещнем, а от време на време ни показва хора, с които би трябвало да се срещнем – хора, които би трябвало да ни оказват помощ, да ни наранят, да ни напуснат… хора, които би трябвало да ни създадат такива, каквито би трябвало да станем.

Не се променяйте поради другите. Колкото и да са шумни мненията на другите, не им позволявайте да вземат решение какъв би трябвало да бъдете вие. Не се питайте какво у вас не им харесва, просто се запитайте за какво си губите времето да се притеснявате какво мислят те за вас. Ако не вредите никому със своите дейности, знайте, че вършиме всичко вярно. Продължавайте напред. Бъдете щастливи. Бъдете себе си. И на който не му харесва – по този начин да бъде. Не сте длъжни да угаждате на всички в близост.

Не търпете отрицателните хора и отрицателното мислене. Време е да оставите настрани всички непотребни кавги и негативи дружно с тези, които ги предизвикват. Обградете се с хора, които ви карат да се усмихвате. Обичайте тези, които се отнасят добре към вас и се молете за тези, които не го вършат. Забравете за отрицателното и се настройте положително. Животът е прекомерно къс, с цел да бъдете нещастни. Ние вършим неточности и се препъваме, а това е част от живота и сме длъжни да продължим напред – тъй като точно това е неговият смисъл.

Не пращайте своите мисли в други времена и места. Този ден няма да се повтори в никакъв случай повече. Наслаждавайте се. Ценете всяка секунда. Често не разбираме цената на тъкмо този момент, в който живеем, до момента в който той не се трансформира в спомен. И не разбираме, че тъкмо това, което сме считали за незначителни дреболии, в действителност е най-важното в живота ни. Ценете това, което имате, до момента в който не се наложи да си спомните, че в миналото сте го имали.

По-малко мислете за това, което нямате и повече за това, което имате. Повечето хора прецакват и себе си, и другите, тъй като обръщат доста повече внимание на това, което не могат да имат, вместо на това, което имат. Вместо да мислите за това, което нямате, помислете за това, което другият няма. Не живейте за това, което не може да измененията. Ако в никакъв случай не сте падали, то нямаше да се научите да се изправяте на краката си. Ако не се оставяли някого да си тръгне, в никакъв случай нямаше да разберете, че имате задоволително сили да се изправите сами. Ако не сте губили вяра, нямаше да намерите религия. Понякога след най-хубавото в живота ни се случва най-лошото. Можете да продължите напред или да си спомняте за него, само че не може да го измененията. И най-голямата болежка ни прави по-силни – в случай че не се оставите да ви унищожи.
Не жертвайте своето благополучие поради щастието на другите. Не позволявайте да угасите своето щастите, до момента в който се пробвате да осветите живота на различен. Смисълът на живота не е да вършиме другите щастливи, а да бъдете вие щастливи и да споделято своето благополучие с други.

Не забравяйте задачите и идеалите си… Знаеш ли кой си – това е едно, само че вярваш ли в себе си и живота си – това към този момент е напълно друго. Обществото ни оказва подобен напън, че от време на време забравяме, че на първо място би трябвало да бъдем правилни на себе си. И да се стараем постоянно и на всички места да бъдем себе си – необикновено, ужасно, възхитително себе си.

Не лъжете. Ако си кажете, че тряба да извършите нещо, направете го! Ако си кажете, че би трябвало да бъдете някъде, бъдете! Ако кажете, че изпитвате избрани усеща – би трябвало да са същински! А в случай че не са – най-малко не лъжете. Живейте по този начин, че на никого да не му пристигна на акъла да се съмнява в честността ви.

И не забравяйте, че колкото и да се стараете, животът в никакъв случай не може да бъде съвършен. Дори да вложите в него всичките си старания без излишък, няма по какъв начин да постигнете цялостно съвършенство. Винаги ще има моменти на неустановеност и дни когато нищо няма да е наред. Но когато вървите напред по своя житейски път, сигурно ще разберете, че без значение какъв брой неприятен е денят ви, би трябвало да се усмихнете – и той ще стане най-малко малко по-добър.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР