Кои са фирмите, които обират лъвския пай, за да санират

...
Кои са фирмите, които обират лъвския пай, за да санират
Коментари Харесай

Кои фирми обират лъвския пай, за да санират безплатно с парите ни

Кои са компаниите, които обират лъвския къс, с цел да санират гратис панелки с нашите пари? OFFNews потърси отговор на този въпрос от Министерството на районното развиване и благоустройството, а справката, която получихме е много любопитна.
От нея излиза наяве, че хасковската компания Еко Традекс Груп е на четвърто място в цяла България по подписани контракти от Националната стратегия за енергийна успеваемост. Дружеството има контракти за саниране на 12 здания на обща стойност 11 592 687,63, а към 3 октомври предходната година от парите на българските данъкоплатци са ѝ били преведени 9 405 122.19 лв. за 10 блока предадени в употреба.
Името на хасковската компания стана известно около абсурда с шуробаджанашките назначения на мощния човек на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев, поради които той хвърли оставка като народен представител, само че парламентарното болшинство не я одобри. Наскоро стана ясно, че националният представител е отдръпнал настояването си да напуща мястото си в Народно събрание, откакто Българска социалистическа партия нападна пред Конституционния съд решението на Народното събрание да не я одобри.
Преди да лъсне схемата първата братовчедка на Добрев Росица Гаргова бе шеф на финансовата дирекция на локалната община, а брачният партньор ѝ Даниел Гаргов е създаден в ръководител на комисията по бюджет и финанси в локалния парламент.
Освен че спор на ползи бе явен, Гаргов е и акционер в огромен брой компании с доста сериозен бизнес - „ Еко Традекс Груп “ АД, веригата обмен бюра "Форуком ", пътностроителната "Европът 2005 " ООД и доста други.
"Еко Традекс Груп " има контракт с община Хасково за рекултивация на локалното бунище на стойност от 3,336 милиона лв., а също така получава милиони за саниране по "безплатната " стратегия. "Европът 2005 " пък построява и ремонтира общински пътища в хасковско.
От предоставената на OFFNews информация на районното министерство се вижда, че към средата на октомври 2017 година хасковската компания Еко Традекс Груп има подписани контракти за възобновяване на общо 12 здания, както следва: по една постройка в Димитровград и в Любимец, по две здания в общините Свиленград и Симеоновград, три здания в Харманли и също три здания в Хасково. Това трансформира компанията в обичания санировач в цялата Хасковска област. Никоя друга компания няма толкоз доста подписани контракти с общините в района.
Общо за цяла България единствено три компании имат подписани договори за възобновяване на повече здания, демонстрират данните на Министерство на регионалното развитие. Това са „ НСК София” ЕООД (21 сгради), "ПСГ " АД и "Техно Строй България " ООД - по 13 здания.
Като цяло община Хасково се подрежда измежду отличниците по програмата за енергийна успеваемост. Повече въведени в употреба здания с нова дограма има единствено в Благоевград, Бургас, Кюстендил и Пазарджик, демонстрират данните на Министерство на регионалното развитие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР