Кои са енергийните вампири сред електроуредите? Кои устройства хабят повече

...
Кои са енергийните вампири сред електроуредите? Кои устройства хабят повече
Коментари Харесай

Дали да оставяме постоянно включен бойлера или да го изключваме през нощта

Кои са " енергийните вампири " измежду електроуредите? Кои устройства хабят повече киловати, когато не ги използваме, само че ги оставаме включени. И какъв брой ток може да се спести от изключването им? Според последното изследване на British Gas би било най-добре семействата да изключват множеството си уреди, когато не се употребяват, защото тези устройства могат да бъдат виновни за почти 23% от общото ползване на електрическа енергия.

Това се отнася на първо място за бойлера, който съгласно експертите е един от най-големите енергийни вампири в семейството. А точно, единствено за един час един общоприет бойлер изразходва 2 киловатчаса електроенергия. За съпоставяне, в случай че котелът работи по два часа и половина всеки ден, той изразходва общо 150 киловатчаса електроенергия на месец. В множеството котли температурата се настройва авансово, само че с цел да се пести пара, термостатът би трябвало да бъде надъхан на 50 до 60 градуса по Целзий и в никакъв случай на 75 или 85.

Както демонстрира изследването, като се изключи че няма потребност от прегряване на водата, бойлерът ще способства и за по-високи сметки за електрическа енергия, защото ще употребява повече, с цел да доближи тази температура. Препоръчително е електрическите бойлери да се поддържат постоянно, т.е. да се почистват най-малко един път годишно.

Дилемата е дали да го оставяме непрекъснато включен или да го изключваме през нощта, когато тока е по-евтин e, че този уред не харчи по-малко, в случай че е непрекъснато изключен, тъй като водата при всяко включване ще би трябвало да се нагрее. Ето за какво електрическият бойлер се изключва единствено когато няма кой да го употребява дълго време. Според експертите минимум електрическа енергия се изразходва, в случай че бойлерът е вярно инсталиран и постоянно включен, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР