Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите

...
Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите
Коментари Харесай

VOL.22: Как изкуствения интелект разбуни Евровизия. Не плюйте абитурентите и Гала ще става баба

Кои са 5-те вести от седмицата, създали усещане на представителите на потомство Z* в редакцията на “Булевард България ”?

Тази седмица е моят дебют - aз съм Рая Ваташка, стажант в редакцията на " Булевард България ". На 22 юни ставам на 22 години и в този момент четете 22-рото издание на рубриката “GenZ дневници ”, в която представител на нашето потомство споделя 5-те вести от седмицата, привлекли вниманието му.

Baby Bieber On The Way!



След като няколко месеца го пазеха в загадка, предходната седмица Джъстин и Хейли Бийбър оповестиха обществено, че чакат първото си дете. На 9 май със взаимен пост в Instagram, те споделиха видеоклип и няколко фотоси, на които двамата вземат участие в гала по възобновяване на обета си за честност.

На видеото се вижда по какъв начин Джъстин прави фотоси на бременната си брачна половинка с фотоапарат, кадър на целувка сред двамата бъдещи родители, както и на понаедрелия стомах на Хейли.

През 2010 година Джъстин Бийбър избухна с песента си “Baby, baby, baby, ohh like ”. Днес, 14 години по-късно, заглавието добива друг смисъл.

За радостната новина на семейство Бийбър аз разбрах на идващия ден (10 май) на фона на друга сходна вест. Дъщерята на българската водеща Гала – Мари Константин – също разгласи, че първо дете.

And Just like that Гала ще става Баба. “Можем да се обзаложим, че коремът ми не е от козунаците ”, написа щерка ѝ.

Кан 2024 и българската диря



С тържествена гала и обичайния червен килим беше намерено 77-ото издание на филмовия фестивал в Кан. Едни от най-известните и надарени режисьори, артисти и сценаристи на нашето време могат да бъдат видени по крайбрежния бул. “Кроазет. ” Събитието ще продължи до 25 май.

Председател на тазгодишното жури е режисьорката на кино лентата „ Барби ” Грета Гъруик. Заедно с актрисата от кино лентата " Убийци на цветната луна " Лили Гладстон, едно от девойките на " Джеймс Бонд " – Ева Грийн, испанския режисьор Хуан Антонио Бейона и турската сценаристка Ебру Джейлан са измежду членовете на журито.

Фестивалът дава опция на кино звезди и известни персони да преминат по аления килим на предварителните прожекции и церемония вечерите. Беше показан дебютът на Франсис Форд Копола " Мегаполис " с Адам Драйвър и Обри Плаза, както и премиерата на " Furiosa: Сага за Лудия Макс ” с Аня Тейлър-Джой.

Българското присъединяване тази година, като част от селекцията " Особен взор ”, е филмът. Той е копродукция сред България, Франция и Швейцария, а музиката е дело на композитора Петър Дундаков.

Криминалната драма е снимана в Индия, а в основните функции влизат актрисите Анасуея Сенгупта и Омара Шети. Историята споделя за неразрешената обич сред две дами с друго минало, само че сходна орис.

От 1946 година насам фестивалът в Кан показва произведения от целия свят и награждава най-хубавите филми. Тази година актрисата Мерил Стрийп получи почетната " Златна палма ". Наградата ѝ бе връчена в чест на нейното “неоспоримо място в историята на киното ”.

На стилния подиум видяхме Гъруик, облечена с рокля на Maison Margiela, Тейлър-Джой в цялостен искра с тоалет Dior по поръчка, както и Наоми Кембъл, която се радава на момента с блестяща секси рокля Chanel. За да видите всички най-хубави визии от събитието, предлагам да разгледате

Изкуственият разсъдък vs. Евровизия 2024



“Снимка " на тазгодишни участници в Евровизия доби известност през Фейсбук и стана обект на отрицателни мнения. На нея петима аскетични мъже с дълги коси, поли, татуировки и изстрадал външен тип се снимат на логото на състезанието, а клетият Фейсбук консуматор би трябвало да разбере, че всичко, което съдържа “евро ” в името си е изобилен източник на джендъризъм и честен разпад.

Оказа се, че изображението е основано с изкуствен интелект (ИИ), сподели инспекция на платформата Factcheck.bg.

Видими са редица образни недостатъци, присъщи за сходни лъжливи фотоси. Проверката е осъществена с три разнообразни инструмента за засичане на изкуствен интелект в изображенията. От Factcheck.bg са безапелационни, че то е генерирано посредством ИИ.
На фотографията участват нереалистични детайли като текстови детайли, които демонстрират разфокусирани букви и откъслечен текст.

Визуални несъответствия има и при ръцете на изобразените хора - те са безформени или в неестествена позиция. ИИ към момента изпитва усложнения в изобразяването на ръце и надписи.

Quick reminder: Не вярвайте на всичко, което виждате в интернет.

И апелирам, не плюйте по зрелостниците



Още една територия, която провокира гневни мнения и разделяне в обществените мрежи. Тази седмица стартира изпращането на зрелостниците от учебно заведение или, другояче казано, тържеството, предшестващо бала.

Видях видеоклип, на който възпитаници от столичната 2 АЕГ “Томас Джеферсън ” честват своето изпращане. Пред постройката на учебното заведение зрелостниците извикали оркестър, който да свири, а те очевидно се забавляват.

Ще спестя мненията, които прочетох. Само ще кажа, че под видеото се излива много хейт. Като някогашен ученик на Втора британска мога да кажа, че има причина учебното заведение да е в класацията “Топ 10 на столичните гимназии ”.

Гимназията постоянно се е славила с високи университетски триумфи и благотворителни действия. Когато аз учех там, постоянно имаше благотворителни базари, кутии за дарения и събития в помощ на човек или идея.

Именно зрелостниците от това учебно заведение са събрали благотворително сума от над 11 000 лв. и са я дарили на детското поделение на болница “Царица Йоана - ИСУЛ ”. Преди дни, на 14 май, се организира и благотворителен баскетболен мач в Народно събрание “Васил Левски ” София – също самодейност на 2 АЕГ. Целта беше да се съберат средства за баскетболния тим на колички БКХИК “София-Балкан ”.

“А вие, дето се възмущавате и плюете под този клип, какво направихте за обществото, с цел да се промени то? ”, написа във Facebook майка на един от дванайсетокласниците и фотограф на тържеството.

Финалът на Hell’s Kitchen 6



Оставих тази вест да бъде последна, тъй като съм наясно, че има хора, които не харесват предаването и не утвърждават на моменти държанието на началник Виктор Ангелов. Ако спадате към тях, идващите редове не са за вас.

Гледам формата още от първия сезон и постоянно съм го харесвала. Като човек, който обича да готви, си присвоявам по някоя рецепта. Интересни са ми също термините и тънкостите в кулинарията.

Победителят в шестото издание на готварското реалити е…Лъчезар Чоткин. На второ място остана Станислав Димитров, който началник Ангелов дефинира като участника с максимален прогрес (и съгласно мен е така). Въпреки че моят любимец беше Димитър (бронзовият медалист), фактът, че завоюва Чоткин, не ме натъжава.

Финалната резервация в алена и синя кухня протече много необичайно. Червеният тим, управителен от спечелилия Чоткин, работи под пара от самото начало. Докато Станислав и синият тим резервираха хладнокръвие и готвеха умерено. Дори аз самата сега не мога да преценява кой метод беше верният.

И двамата кандидати за огромната премия готвеха с съвсем еднообразно движение, само че Чоткин беше една концепция по-бърз и пръв удари звънеца за сервиране на храната. Зрителите на предаването обаче не пропуснаха да поспорят във Facebook страницата на предаването кой е по-достойният да завоюва.
Може би Чоткин победи, тъй като е постоянно деятелен, има хъс и в никакъв случай не падна духом и не загуби религия в себе си. Този сезон беше в действителност пъстър – доста готвене, доста тествания, доста разочарования (когато началник Ангелов ‘напусна’ Кухнята на Ада) и доста обич. И екипът, и феновете дефинират шестото издание като “Сезонът на любовта ”.

Знаете защо приказвам – двойката Симона и Димитър, както и Чоткин и Камелия, които се откриха, с помощта на предаването. За мен беше вълнуващо да следя развиването на връзките им, както и на готварските им умения. Ако споделяте същите страсти – пишете ми, може да бъдем другари.

*Поколение Z са родените сред 1997 година и 2012 година, други източници показват и малко по-широк диапазон: 1995 година - 2015 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР