Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на някой

...
Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на някой
Коментари Харесай

Vol. 1: Порасналият Маколи Кълкин, кой кога ще си има деца, кражбите на луксозни часовници


Кои са 5-те вести от седмицата, създали усещане на някой от представителите на потомство Z* в редакцията на " Булевард България "?

Този въпрос изникна по време на коледното събиране на екипа и взехме решение да го превърнем в непрекъсната графа. Всяко потомство има претенцията за уникалност, само че истината e, че сред милениълите (1980 – 1996) и представителите на генерация Х (1965 – 1980) има доста повече прилики, в сравнение с сред всички тях и GenZ.

Затова и в идващите седмици всяка събота ще се появява персоналният преглед от Gen Z журналиста, който ще е дежурен през уикенда.

5-те неща, включени в него ще засягат само персоналните му ползи, могат да не участват като наличие на уеб страницата и не е нужно да са настоящи (от настоящата седмица), а по отношение на тайминга на осведомяването му.

Дебютът се падна на мен - Марина Сивенова (23 г.), тъй че да надникнем какво ми е в главата тази седмица.

 Маколи Кълкин и Бренда Сонг

Бренда Сонг и Маколи Кълкин

Преди три седмици 43-годишният Маколи Кълкин бива почетен със звезда на холивудската Алея на славата – поради функциите му в добре познатите „ Сам Вкъщи ” и „ Сам у дома 2: Изгубен в Ню Йорк ”.

Филмите дадоха безумен подтик на кариерата на 10-годишния Кълкин при започване на 90-те. Това бе и отправната точка на проблемите с обществения му облик в идващите две десетилетия и сподели какъв брой тежък е товарът на Холивуд – изключително, когато ти се стовари от рано.

Лошите дни от дълго време са минали. Днес русокосият артист е баща на две деца, издател и основен изпълнителен шеф на Bunny Ear– уеб страница и подкаст за „ сатирична поп просвета “.

Децата са дребни, Дакота е родена през 2021 година, а Кийрън през март тази година. Майка им е Бренда Сонг.

Поколение Z, което е следяло интензивно Disney Channel от интервала си втори до седми клас, си спомня Бренда от сериала “Лудориите на Зак и Коди ”. Днес тя продължава да е актриса в надалеч по-сериозни продукции. А в това време, до момента в който ние сме растели, някъде през 2017 година Бренда и Маколи са се срещнали (на сета на комедията на Сет Грийн “Невярната брачна половинка ”). Оттогава са дружно и даже са сгодени.

Този месец Бренда разгласява фрагменти от обща фотосесия с Маколи, която стигна до мен едвам преди дни. Като виждам реакциите, освен аз им се веселя толкоз. Дори не са ми измежду обичаните звезди и в никакъв случай не са били.

Снимката като че ли се явява знак на непоклатимост и вяра.

Стабилността в връзките наподобява е нещо доста рядко и доста скъпо за душевен нестабилните Gen Z, белязани от контузиите на модерното време.

Не е неприятно да видиш, че „ наркоманът от " Сам Вкъщи ” и „ актрисата, дето не беше толкоз известна “ се оправят добре. И са дружно.



Песента „ Cut my Hair ” на Тейт Макрей

Gen Z като че ли сме жадни за песните за раздели. Даже и тези, които не сме се разделяли скоро и нямаме какво да съпреживеем, ги пускаме на repeat.

Ако не се сещате коя е Тейт, тя е на 20 година и сега по българските радиа и музикални канали въртят песента ѝ „ greedy ”. Аз я знам от няколко няколко години, с помощта на предложенията на Spotify. Наскоро ме зарадва и фактът, че Тейт е другарка с Оливия Родриго, която е надалеч по-умел занаятчия с текстовете в същия род - „ I wanna meet his mom. Just to tell her her son sucks ”.

Както и да е, в понеделник си пуснах албумa на Тейт „ THINK LATER ", който е излязъл на 8 декември.

Както се подразбира от заглавието на „ Cut my Hair ” - Тейт пее, че желае да си отреже косата (но не го прави), да облече черна рокля и да покаже, че,,каквото прави Тя, аз мога да го върша по-добре ”.

Нужно ли е?

Може би съвсем всяко момиче може да се припознае в желанието да си отреже косата в по-емоционален миг.

В песента Тейт пее за фаза, в която си показва, че ще стане доста по-красива с къса коса. Истината е, че не би. Формата на лицето ѝ не го разрешава. Ако смятате, че бъркам, дано забележим по кое време някой от екипа ѝ ще разреши сходна прическа.

И при положение, че се чудите дали още прави мощно усещане коя жена е късо подстригана, даже да ѝ отива, погледнете.

Facebook статус с тематика кой по кое време ще си има деца

Публикацията е много подробна и добре аргументира всевъзможни обстановки, заради които някои хора (все още) нямат деца. На мен персонално ми пристигна успокояващо като го прочетох. Страхувам се обаче, че има риск да не доближи до тези, до които най-вече би трябвало.



Кражбите на първокласни часовници в Англия

Оказва се, че има в богатите квартали на Лондон. Зачестили са случаите на въоръжени грабежи против хора измежду бял ден.

Властите на реда към този момент са мощно ангажирани с проблема и новото е, че им се постанова да наваксват в разбирането на нишови марки, редки модели, значимостта на серийните номера и така нататък

Междувременно марките, които досега не са споменавали казуса (най-вероятно поради боязън от PR криза), са почнали да създават разнообразни услуги, в това число платформата Enquirus на Richemond - база данни за изчезнали артикули, „ неутрална “ и отворена за всички първокласни марки.

Това е голям запас и старания, може би най-много от страна на английската полиция. Сякаш няма задоволително проблеми на света, а в този момент и това.

Причините са няколко. Лесните продажби на черния и на законния второстепенен пазар - които се случват,,заради алчността на магазините, които купуват тези крадени часовници ”. Плюс осъзнаването на цената на първокласните часовници измежду необятната общност, с което се е повишила осведомеността и на хората с не толкоз положителни планове. Към това най-вече се счита, че са съдействали звездите, които през годините са разгласили фотоси на ултра скъпите си часовници в обществените мрежи. Това седи и зад желанието на доста елементарни хора да имат сходни движимости.



Потенциалното обединение на Warner Bros. Discovery и Paramount Global

Под шапката на Warner са (HBO) Max, Cartoon Network, CNN, DC, Eurosport и още най-малко 90 медийни марката. Под шапката на Paramount са едноименните студия развлекателните канали от мрежата CBS, MTV, Showtime, Nickelodeon и по този начин нататък.

За да не влизам в детайлности това, в случай че се осъществя, ще дам образец, че с верните ходове, главната стрийминг услуга на всяка компания, би могла да измести водача в промишлеността, Netflix.

Не би станало незабавно явно.

И не става въпрос единствено за развлекателен колос, само че и за новинарски. Надявам се, че доста хора си дават сметка на какъв брой аудитории на разнообразни възрасти може да се въздейства посредством единия вид наличие и посредством другия.

Междувременно дано забележим и какъв брой по-ожесточена ще стане борбата за внимание и какъв брой биха се трансформирали печелившите фактори в идващите години.

За мен сега 70% от наличието, от което всеки е заобиколен, е излишно и даже зловредно.

Надеждата ми за бъдещето е, че всевъзможен вид информация ще се отсява по-добре - безполезните неща ще умират съвсем инстантно, публиките ще мислят по-критично и летвата за качество ще се вдигне. Много.

* Поколение Z са родените сред 1997 година и 2012 година, други източници показват и малко по-широк диапазон: 1995 година - 2015 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР