Кои навици смятате за странни? Всеки от нас преценява по

...
Кои навици смятате за странни? Всеки от нас преценява по
Коментари Харесай

Мао Дзедун правел секс с девици, а Хитлер хрупал зарзават, за да...

Кои привички смятате за странни? Всеки от нас преценя по собствен “критерий”, няма двама души, които си наподобяват. Затова и всеки човек си има разнообразни странности, написа.

Дори не ги докосвайте



“Всеки вманиачен с номера си”, в действителност е мъдра сентенция. Но що се отнася до странностите на диктаторите, тя се споделя единствено мислено, а не се изрича на глас.

Сталин просто изумявал хората към него с нежеланието си да сменя остарели, само че обичани движимости, да вземем за пример брезентови ботуши. Когато обувките на водача се износвали до степен на невалидност, околните все пак ги сменяли, само че под прикритието на нощта.

Понякога Йосиф Висарионович бил потопен в личните си мисли и не забелязвал подмяната, само че се случвало и да забележи. Тогава той незабавно упорствал да му върнат остарелия чифт брезентови ботуши назад.

Не разрешавал да изхвърлят остарелия му будилник под формата на лисица със счупено ухо. Тук не става дума за сребролюбие. Сталин имал дребен брой неща, само че бил завързан към тях, тъй като те представлявали за него някаква аура на сигурност, позната среда.

Сталин също по този начин обичал да гледа уестърни, като в същото време забранявал да се демонстрират на екраните в страната. Той обичал да гледа този вид филми и като цяло, колкото и да е необичайно, предпочитал западното кино и бил огромен негов познавач.

Между другото, водачът имал характерен интерес освен към киното, само че и към поезията: в младостта си той даже разгласил своите произведения под псевдонима Сосело. Вярно, той се срамувал от това в по-късен интервал от живота си и забранявал публикуването на стиховете си. Може би тъй като в тях той се появявал като напълно друг, уязвим и сензитивен човек. А вождът, съгласно Сталин, не би трябвало да бъде подобен.

“Плюшеният” фюрер



Въпреки манията си за завземане на света, Хитлер страдал от куп комплекси и нерешителност в себе си. Не харесвал тялото си, външния тип като цяло и изключително грозната горна джука. Още като младеж той пуснал прелестни мустаци, само че управляващите не одобрили външния му тип. Факт е, че те пречели при слагането на противогаз. Бъдещият фюрер не можел да се откаже от растителността на устната си, по тази причина направил компромис и коригирал формата на мустаците си и по този начин се появили известните “четки”.

Има доказателства, че индивидът, който е умъртвил толкоз доста хора, в елементарния живот е бил много прочувствен, сензитивен, а в наличието на Ева Браун даже е приличал на мека плюшена играчка.

Той обожавал кучетата, съжалявал за всички животни, страдащи от свирепост, и даже желал да одобри редица закони против сходни дейности. Хитлер не ядял доста месо, тъй като съжалявал за кравите и желал да понижи потреблението на месни артикули в Германия. Как такава прочувственост е съжителствала с ужасните му каузи, е мистерия.

Историци настояват, че Адолф Хитлер е считал вегетарианството за част от характерната си идеология. Изглежда, че яденето на месо съгласно него замърсявало човешкия генофонд по същия метод, както смесването на расите. По-често срещаната доктрина, засягаща диетата на фюрера е, че той имал неприятно храносмилане: политикът постоянно страдал от запек.

Четката за зъби е безполезна



Друг деспот, който изненадва със странностите си е именитият Мао. Китайският водач мечтаел да стане вечен и имал необикновена тактиката за реализиране на тази цел.

Първо, той изрично отказвал да си мие зъбите. Аргументът бил елементарен: тигърът не го прави. Или под грациозното животно е имал поради себе си, или просто е прикривал с тази фраза опасността: “казват, че аз съм рисков, бойте се от мен.” Впрочем той като цяло не обичал да се мие.

Второ - лидерът можел да прекара няколко дни в голямото си легло, да работи в него, да яде и да мисли. Накратко, Мао Дзъдун не бил привързан към физическите извършения.

И трето - съгласно някаква незнайна езотерична мъдрост, или просто вярвайки в самата концепция, водачът бил уверен, че извънредно тясната връзка с млади почтени девойки ще му помогне да стане вечен и постоянно млад.

Самите девойките нямали нищо срещу, тъй като за тях опцията да погледнат своя обожаван водач била голямо благополучие. И несъмнено, те не мислели, че са просто средство сякаш за подмладяване за една нощ. Може би за положително, защото би било прекомерно травматично за душeвността им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР