Кои храни с кои вина си отиват - навлизаме в

...
Кои храни с кои вина си отиват - навлизаме в
Коментари Харесай

In vino veritas: с каква храна се съчетават най-добре различните вина

Кои храни с кои виновност си отиват - навлизаме в област с доста подводни камъни. Ето за какво бихме желали да обобщим главните правила. Ако можеше в границите на една-две страници да се каже тъкмо и ясно това с това, това с това... на света нямаше да има потребност от сомелиери, от курсове или енциклопедии.

Доста мъчно е да сведем целия древен опит на най-всепризнатите гурмани - французите, в няколко елементарни правила , които да следваме прецизно. Или да спрем да изпробваме нови съчетания единствено тъй като е написано, че трюфел, шоколад и лук не си подхождат. Все отново ще вървим по отъпканата пътека с ангажимента, че непрестанно би трябвало да се вършат отбивки.

Първото предписание в книгата "Съчетаване на храни с питиета: най-хубавите комбинации от А до Я " на Фиона Бекет гласи, че " алено вино се пие с алено месо, а бяло вино - с риба ". Това е тъкмо по този начин, само че не изключва и по-екзотични комбинации като розово шампанско с Бьоф Строганоф или риба звук с пино ноар.

Г-жа Бекет дава още два значими съвета: " пийте сухите преди сладките виновност и по-леките преди виновността с компактно тяло, тъкмо както избягвате да ядете десерта преди главното ядене и пържолата преди супата ".

В всекидневието човек рядко има опция да избира храната съгласно виното. Обикновено е противоположното - първо се взима решението какво ще съдържат чиниите ни. Затова ви предлагаме няколко универсални виновност, разпределени по стилове, другарски настроени към по-голям брой храни . Може би не всяка композиция с тях е съвършена, само че най-малко разчитайте, че е допустима.
 С каква храна се съчетават другите виновност  С каква храна се съчетават другите виновност  С каква храна се съчетават другите виновност  С каква храна се съчетават другите виновност
Този лист надалеч не изчерпва всички благоприятни условия, по-скоро може да послужи като основа – основа на познания, които ще ви оказват помощ решително да избирате бутилка-две вино измежду необятното многообразие на пазара.

Автор: Юлия Костадинова,
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР