Кои германски работодатели са най-толерантни към сътрудниците си от ЛГБТИ-общността?

...
Кои германски работодатели са най-толерантни към сътрудниците си от ЛГБТИ-общността?
Коментари Харесай

Хомосексуални сътрудници: в кои германски фирми те се чувстват най-добре


Кои немски работодатели са най-толерантни към сътрудниците си от ЛГБТИ-общността? В кои компании хомосексуалните и интерсексуалните хора се усещат най-добре? И какво още би могло да се усъвършенства?

Плакат на самодейност за правата на хомосексуалните в немската войска

Германските работодатели се стремят да се опълчват на всевъзможен тип дискриминация, а дружно с това и да покачват творчеството и успеваемостта на работата в колективите. В случая не става дума единствено за увеличение на каузи на дамите измежду сътрудниците, а и за основаване на екипи, в които работят представители на всички възрасти, на разнообразни етнически и религиозни общности и.

Берлинската компания Uhlala Group всяка година проучва ситуацията в немските компании. Тя се интересува в особена степен и от това какви съответни стъпки подхващат работодателите в Германия, с цел да обезпечат по-голяма неприкритост в връзките с лесбийки, гейове, би-, транс-, и интерсексуални хора. Въз основа на тези инспекции, в които компаниите вземат участие непринудено, Uhlala Group сформира рейтинг на фирмите, които следват правилата на равнопоставеността и поддържат ЛГБТИ-общността.

Какво демонстрира така наречен Прайд показател за 2021?

Тази година в проучването вземат участие общо 150 компании от междинния и наедрял бизнес - от химическата и фармацевтична индустрии, от IT-сектора, както и от банковите, финансови, юридически и консултативни услуги.

Бърз трен на немските железници с цветовете на дъгата - знак на ЛГБТИ-общността

Анкетата на Uhlala Group включва над 70 въпроса, засягащи организационните структури, кадровата политика, връзките и юридическите предпоставки. В частност откривателите се интересуват от това дали в фирмите има специфичен референт, към който хора от ЛГБТИ-общността да се обръщат за помощ при положение на дискриминация. Както и това дали в обявите за вакантни места компаниите категорично указват своето намерено отношение към хората от тези среди, дали се организират семинари на тази тематика със чиновниците, дали се употребява безпристрастен език и дали има наказания в случаи на открита дискриминация.

През 2021 над половината от проучените компании демонстрират положителни резултати: 15 приблизително огромни пердприятия и 62 компании от едрия бизнес получават позитивна оценка. Резултатите демонстрират и друго: компаниите, които се намират в яростна конкуренция за гении в областта на умствения труд, демонстрират по-голяма неприкритост.

Лидери в класацията по този въпрос за 2021 са мюнхенската застрахователна компания " Алианц ", софтуерният колос SAP, който беше водач и в предходните години, и консултантската компания McKinsey.

В топ-10 на тазгодишния Прайд показател влязоха също Pfizer Германия, Accenture, AXA, BAYER, AlixPartners, Arvato Financial Solutions и Metro. Списъкът на междинните предприятия се оглавява от трудовата онлайн-борса Monster и организацията Грийнпийс.

20% се опасяват да разкрият своята полова ориентировка

Анкетите демонстрират, че 30% от ЛГБТИ-сътрудниците на компаниите са подложени на дискриминация на работното място. 20% се притесняват, че разкриването на половата им ориентировка ще навреди на кариерата им, а за младите сътрудници откритостта на работодателя във връзка с ЛГБТИ е даже доста по-важна от началната им заплата.

Прайд знаме до табелата на полицейско поделение

Като цяло бизнесът стартира да обръща все по-голямо внимание на тематиката за ЛГБТИ-общността, означават от Uhlala Group. Расте броят на фирмите, които организират курсовете и семинари на мениджъри и личен състав. Две трети от компаниите са инициирали специфични планове за повишение на информираността и толерантността от страна на хетеросексуалните сътрудници.

" Независимо от всички ограничения за повишение на толерантността, не е изключено обособени чиновници да се сблъскват с негативно отношение от страна на сътрудници и ръководители. Но сме уверени, че разяснителната активност, тренировките и разширението на достъпа на чиновници от ЛГБТИ-общността в забележителна степен усъвършенстват отношението на колективите към всички техни членове ", акцентират от Uhlala Group.

Независимо от всички реализирани дотук триумфи, към момента има забележителен капацитет за усъвършенствания - в връзката, в оформлението на формалните документи или във връзка с разяснителната активност.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР