Кои белези на демографската криза в България се отразяват върху

...
Кои белези на демографската криза в България се отразяват върху
Коментари Харесай

Вижте какви теми се паднаха на държавните зрелостни изпити по желание


Кои белези на демографската рецесия в България се отразяват върху работната мощ?  На този въпрос отговаряха зрелостниците на днешната матура по избор по география и стопанска система. Те трябваше да покажат и умения да извличат, проучват и интерпретират информация от географски текст, графики и статистически данни. Това оповестиха от Министерство на образованието. 

15 държавни зрелостни изпита по избор се организират през днешния ден. Общо 598 зрелостници се явиха сутринта на матурите по математика, философия, история и цивилизация, география и стопанска система, биология и здравно образоване и профилирана подготовка по съветски език.

На изпита по философия учениците разсъждаваха върху алтернатива на семейство - да резервира или да продаде наследствена къща в красиво планинско село, с цел да обезпечи следването на детето си в западен университет.

Зрелостниците размишляваха какви полезности биха залегнали в основата на решението на фамилията.

Те имаха за задача и да сформират философско есе върху мисълта на Блез Паскал - „ Колкото по-интелигентен е човек, толкоз повече чудачество открива у другите хора. За посредствения всички са идентични. “

На въпроса: „ Как българите постигнали църковна самостоятелност през Възраждането? “ трябваше да отговорят зрелостниците на изпита по история и цивилизации като сформират текста си след разбор на разнообразни източници.

Задачите със свободен отговор по биология и здравно обучение бяха за конструкция и функционалностите на биоорганичните съединения, функционалността на нервната и отделителната система при индивида. Бяха сложени и задания, свързани с разнообразни болести и тяхната предварителна защита, с еволюцията на животните и индивида. 

По-късно през днешния ден не престават държавните зрелостни изпити по физика и астрономия, химия и запазване на околната среда и по другите равнища британски, немски и съветски език (общообразователна подготовка).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР