Кого ще ударят новите санкции на САЩ срещу Русия и

...
Кого ще ударят новите санкции на САЩ срещу Русия и
Коментари Харесай

Кого ще ударят новите санкции на САЩ срещу Русия

" Кого ще ударят новите наказания " на Съединени американски щати против Русия и кого ще " довършат до дъно ", изяснява онлайн изданието " Газета ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа през вчерашния ден декрет, целящ да затегне режима на наказания против Русия. Документът оправомощава министъра на финансите и главата на Държавния департамент да вземат финансови и визови ограничения против съветски частни лица и компании, също така не разрешава на американските финансови институции да развиват бизнес с лица, включени в санкционните описи.

Няколко часа по-късно Държавният департамент реагира с допълнение от 33 нови имена и названия към черния лист на лица и структури, настоящи в полза на съветските отбранителни и разследващи организации. Американските наказания ще обзет и всеки, който умишлено взе участие в обилни бизнес интервенции с тях, се споделя в обявата.

Външнополитическото ведомство на Съединени американски щати посочи, че новият лист включва 27 физически лица и 6 структури, съобщи Българска телеграфна агенция. Сред последните са по-специално частната военна компания " Вагнер " и предприятието " Оборонлогистика ", чиято фирма-майка " Ростех " към този момент е глобена.

Като свързани с съветски разузнавания в листата са добавени Агенцията за интернет проучвания, няколко компании, предприемачът Евгений Пригожин, редица чиновници от военното разузнаване към Генщаба и началникът на това ръководство Игор Коробов. С тези допълнения черният лист в границите на закона " За противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания " включва към този момент 72 позиции.

" Комерсант " напомня, че американските законодатели също са подготвени за по-нататъшно разширение на антируските наказания. В Конгреса са импортирани пет законопроекта, предвиждащи нови твърди ограничения по отношение на Москва. Единият лимитира интервенциите със суверенния дълг на Руската федерация и планува санкции за фирмите, сътрудничещи с предприятия от енергийния бранш на Русия.

Електронното издание " Бел " и всекидневникът " РБК " поместват цялостния лист на лицата, обхванати от антируските наказания на Съединени американски щати, осведоми Би Би Си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР