Кого да изберете - Китай или Америка? Не очаквайте да

...
Кого да изберете - Китай или Америка? Не очаквайте да
Коментари Харесай

Технологичната студена война ще принуди света да избира*

Кого да изберете - Китай или Америка? Не очаквайте да бъде елементарно.

Технологичната студена война сред Съединени американски щати и Китай е на път да се популяризира и това ще принуди водачите по света да вземат някои сложни решения.

Миналата седмица написах, че се спусна цифрова Желязна завеса, когато американският президент Доналд Тръмп предприе дейности за уединяване на китайската компания Huawei Technologies. Само седмица по-късно световните корпорации бяха наранени от това разделяне.

Собственикът на Гугъл, Alphabet, съобщи, че ще прекъсне някои връзки с Huawei, в това число като ограничи достъпа на китайската компания за електроника до своята мобилна операционна система Android. Оттам телекомуникационни компании от Япония, Англия и Тайван, наред с други, отхвърлиха поръчките си за най-новите устройства на Huawei. Microsoft Corp. отстрани продуктите на Huawei от своя азбучник Azure Stack, а английската ARM Holdings, в този момент благосъстоятелност на SoftBank Group, сподели, че ще извърши заповедта да спре да доставя някои детайли, обект на патентни права, употребявани при полупроводниците.

Тези компании следват инструкция, издадена от суверенна страна. От тяхна позиция те не са имали кой знае какво поле за маневриране, както правно, по този начин и чисто функционално (ако един телефон не може да употребява Android както би трябвало, това е проблем)**.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР