Когато зимата отнеме удоволствието от това да се грижим за

...
Когато зимата отнеме удоволствието от това да се грижим за
Коментари Харесай

Как да отглеждаме зеленчуци в апартамента си


Когато зимата отнеме удоволствието от това да се грижим за градината на двора, няма потребност да стопираме, а просто да минем на закрито.

Независимо дали живеем в гарсониера или в петстаен апартамент, всеки от нас може да откри малко място вкъщи, което с минимални запаси да бъде превърнато в целогодишна мини-оранжерия.

 Снимка 391018

Източник: iStock

С напредването на технологиите някои артикули, като LED осветлението да вземем за пример, стават доста по-достъпни, в сравнение с бяха при навлизането си.

LED лента, чиято светлина прилича тази на слънцето, коства към три $ на метър, в случай че имаме търпението да изчакаме доставка от Китай.

 Снимка 391022

Източник: Ebay

Монтажът е обикновен, а потреблението на електричество - незначителна, поради енергоспестяващите свойства на LED технологията. Самата лента най-често е с двойно залепващ тил, който прави монтажът още по-лесен.

Светлината от LED диодите е задоволително мощна, с цел да даде живот на дребни растения, и задоволително слаба - с цел да не нагрява и да не основава причина за пожар.

За структурата на мини-парника не е нужно да даваме и лев, тъй като можем да използваме кухината на празен долап или просто ситуиран на по-топло място вкъщи рафт.

Една апаратура с четири метра LED лента, електрически трансформатор и окабеляване, би ни коствала едвам към 25 лв., написа lifestyle.bg.

 Снимка 391020

Източник: iStock

Дългият живот на LED диодите значи, че няма да ни се постанова да влагаме в околните няколко години в замяна на лентата.

Подобен способ на гледане е подобаващ за множеството листни типове растителни храни, измежду които са и салатите, руколата, спанакът, подправките и други.

Важно е да отбележим, че не всеки тип LED диод излъчва подобаваща за растения светлина и добре да търсим ленти, които са ясно означени като подобаващи за растения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР