Когато зимата още не си е тръгнала, а вкъщи 20-те

...
Когато зимата още не си е тръгнала, а вкъщи 20-те
Коментари Харесай

Как в Япония се справят със студа у дома

Когато зимата още не си е тръгнала, а у дома 20-те градуса са просто мираж, постоянно ни се желае да се завием стремително и да прекараме по този начин целия ден . Или най-малко до момента в който ни сме вкъщи. Е, японците очевидно ги вълнуват същите мисли. Но вместо да се оплакват, са намерили новаторско решение.

То се назовава котацу и е обичаният предмет в доста японски домове. Трудно е да се дефинира тъкмо дали е мебел или апарат, тъй като съчетава в себе си три съставния елемент. Маса , на която можем да сложим храна, преносим компютър или други нужни движимости, даже до момента в който сме в леглото. В долната част на тази маса има вградена подгряваща система , която излъчва топлота.

Публикация, споделена от ローソファ専門店HAREM (@harem_sofa) на Фев 20, 2018 в 1:27 PST

А с цел да не се разпръсква тази топлота на всички места и да бъде единствено за нас, черешката на тортата е дебело одеяло. Така хем сме на топло, хем сме завити, хем ни е комфортно . Гениално, нали?!

Историята на котацу датира още от XIV век. Тогава то има доста съоръжения - място и за готвене, и за топлене, и за събиране на цялото семейство. Първоначално се употребяват въглища , които в следствие се заменят с електричество като източник на сила.

Публикация, споделена от kana©️ (@kanadianz) на Фев 22, 2018 в 12:22 PST

Днес японското откритие от дълго време не е запазена марка за тамошните жилища. Всеки, който желае, може да си закупи портативната маса, излъчваща топлота, от интернет. И не, несъмнено не наподобява старомодно. А в случай че имаме котка, сигурно няма да излиза от там.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР