Когато запитаме някой криейтив какво точно му е било нужно,

...
Когато запитаме някой криейтив какво точно му е било нужно,
Коментари Харесай

Времето ви притиска, а имате творчески проект...

Когато запитаме някой криейтив какво тъкмо му е било нужно, с цел да измисли добра концепция за рекламна акция, доста постоянно отговорът е, че по-скоро нещо не му е било задоволително: времето. И може би в това се таи раждането на положителната рекламна концепция – създателят не може да си разреши лукса да не работи фокусирано.

„ В измислянето на реклама има някои тактики, които освен ще ви оказват помощ да се фокусирате по-добре, само че и ще ви бъдат от изгода да останете фокусирани по-дълго “, разяснява Лаура Лейк в уеб страницата Marketing.About.

Ето кои са тези тактики съгласно нея:

Прояснете мозъка си . " Трябва да влезете в креативния развой с чист разум ", разяснява авторката. Понякога прекрачваме прага на залите за срещи с милион мисли, които се блъскат в главата ни. Тези мисли включват задания, които ни забавят като мисъл и реакции в връзките. Колкото и просто да звучи, една къса разходка към офис постройката може да ви помогне да избистрите мозъка си от множеството мисли, които разнопосочно се движат в нея. Става и с 3-минутно упражнение с надълбоко дишане.

Посочете задачите на плана си и трудностите за постигането им. Без да сте ги изяснили, не се впускайте в плана. Това е изключително значимо, в случай че работите в екип. В креативната среща с сътрудниците запишете тези цели на бяла дъска. Нека бъде ясно, че всеки от присъстващите си ги е записал за себе си, преди да напуснете стаята.
Премахнете всички фактори, които ви разсейват. Най-често това са софтуерните устройства като телефони, компютри. Ако може да присъствате на срещата си с креативния екип без преносим компютър, по-добре не го взимайте. Заложете на бележник и писалка. Ще се учудите какъв брой по-ефективни ще станете като отстраните нещата, които ви вземат от вниманието й умствената сила и го насочват другаде.

Избройте в екип 100 хрумвания за не повече от 15 минути . Тази тактичност работи в групова среда за основаване на хрумвания. Включете таймер за 15 минути и в границите на това време измислете и запишете колкото можете повече хрумвания за плана си. Не критикувайте, не оценявайте и не цензурирайте. Само давайте хрумвания. Целта ви е тези хрумвания да станат 100. След като 15-те минути изтекат, разгледайте листата и вижте дали има най-малко една хрумка от всички записани, която ви прави работа.

Пишете, пишете, пишете . Свободното записване на думи, изречения, концепции, рисуването на форми е доста потребно, в случай че креативният развой е независимо начинание. Записването остава единственият метод да съхраните мислите си, които другояче биха били сложни за хващане. Така е, тъй като вътрешната ви рецензия постоянно може да блокира оригиналността ви. Може да опитате упражнението с 15-те минути сами. Пиешете бързо и бъдете допустимо по-откровени. Не се бавете в опити да пишете вярно, красиво или да четете надрасканото.

Да ни притиска времето може и да не е толкоз неприятно! Има и продуктивни страни.

Успех!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР