Когато закачих нашия коледен венец преди седмица на външната врата,

...
Когато закачих нашия коледен венец преди седмица на външната врата,
Коментари Харесай

Децата творят Коледа с нас: Коледен венец

Когато закачих нашия коледен венец преди седмица на външната врата, децата настояха и те да има собствен за стаята. Харесах тази концепция за коледен венец от отпечатъци, тъй като хем те могат напълно да вземат участие, хем остава спомен за времето когато са били дребни.

Отново употребявам материали, които не е нужно да се купуват настрана (у нас непрекъснато има огромни картони, тъй като огромната е в клас с профил рисуване)

Необходимо за Коледен венец, направен с деца:

1 огромен картон
Зелена багра на водна основа, нетоксична
Чинийка за рожден ден
Дреболии за декорация
Лепило за хартия, огромна четка за изобразяване

Най-забавната част е още в самото начало - мазането на ръцете. Не се старайте да има точни отпечатъци, като обрисувани с молив. Нека да се усеща детската непрестореност.



Докато са намазани ръчичките, вдъхнахме и нов живот на остаряла играчка за елха. Просто я сложих в ръката на всяко едно от децата и откакто боята изсъхна, надписах името и годината. За спомен.



След като целият картон е затрупан с отпечатъци и настроението от мазането доближава върха си, оставяме боята хубаво да изсъхне.



На чинийката изрязваме средата и по този начин остава единствено една лента картонена - тя е основата на венеца ни.

Залепваме изрязаните отпечатъци по този начин, че да се застъпват, украсяваме с каквото децата харесат - въпреки всичко той ще е за тяхната стая. Камбанката е от предходната година - късче филц, на което огромната щерка се развихри с игла, конец и малко брокат.





Накрая прикрепвам връвчица, само че той е задоволително лек, с цел да се залепи за вратата с няколко късчета двойнолепещо тиксо.



Прочети още: дна декорация

Прочети още:
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР