Когато времето е мрачно и вали, празниците са минали, а

...
Когато времето е мрачно и вали, празниците са минали, а
Коментари Харесай

9 изпитани метода да СМАЧКАТЕ зимната ДЕПРЕСИЯ

Когато времето е тъмно и вали, празниците са минали, а финансите ни - намалели е доста евентуално да се почувстваме потиснати. В публикацията ще ви дадем хрумвания за 9 метода, посредством които да не позволявате депресията да ви превземе.

1. Опитайте се да се наспивате

Ако започнете деня, без да бързате за на никое място, приготвите си вкусна и здравословна закуска това ще ви донесе доста положително въодушевление..

2. Направете си чай

Когато се чувствате потиснати чаят от канела, кардамон, джинджифил и карамфил е целесъобразен. Канелата подтиква кръвообращението, джинджифилът оказва удобно въздействие върху паметта и храносмилането, а пък кардамона подкрепя сърдечната активност.

3. Движете се повече

Не е належащо да изминавате километри пешком или да ходите всеки ден на фитнес. Достатъчни са даже 10 минути дневно вървене с бързо движение. Движението усъвършенства силата на тялото и трае към час - два, което е повече спрямо изяждането на парче шоколад.

4. Обърнете си внимание

Ще ви бъде от изгода в случай че обърнете внимание на това по какъв начин ви въздействат кафето, храната, както и всички питиета през другите часове на деня. Това ще ви помогне да контролирате настроението си и да запазите положителното такова.
Винаги носете това, когато на открито е доста студено!
В взаимозависимост от това къде живеете или закъде пътувате, можете да се сблъскате с непредвиден мраз когато и да е на годината. Важно е...
Прочети повече
5. Пуснете си музика

Музиката подтиква производството на норадреналин в мозъка, което я прави съвсем толкоз ефикасна, колкото и придвижването. Тя усъвършенства настроението и покачва тонуса и силата на тялото.

6. Излизайте с другари

Излизайте с хора, които ви носят позитивна страст. Създайте си нови другарства. Прекарвайте повече време на открито, колкото и да ви се желае в мрачните дни да се завиете на топло у дома. Това единствено би влошило другояче неприятното въодушевление. Правете нови неща, било то и да си намерите ново занимание.

7. Усмихвайте се
Какви храни да консумираме, с цел да ни е по-топло в студените дни?
Може би не всички знаят един забавен факт: най-важният терморегулатор на тялото е не кожата, не и потните жлези - а щитовидната жлеза...
Прочети повече
Искрената усмивка прави чудеса. Лицето с изключение на, че е огледало на страстите, то  ги и предизвика. Иначе казано - усмихвайте се повече от сърце и ще сте позитивно заредени.

8. Отпуснете се

Ако ви е налегнала зимната меланхолия правете това, което ви се прави. Ако ви се хапва сладко - хапнете си, без да мислите къде ще ви се лепне или да вършиме проекти за диети. Ако ви се желае да си купите нещо ново просто го направете. Поглезете се и настроението ви ще се усъвършенства.

9. Променете нещо

Ако всяка зима страдате от меланхолия помислете си кои са нещата, които вършиме всяка година и ги променете. Ако всяка година ходите на ски, то тази пробвайте нещо ново. Ако желаете да измененията нещо би трябвало да предприемете дейности, с цел да го постигнете. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР