Когато водещите отворят пликове на сцената на наградите Оскар“ през

...
Когато водещите отворят пликове на сцената на наградите Оскар“ през
Коментари Харесай

Защо наградите на Академията се наричат ​​Оскар? Научете произхода на псевдонима за церемонията през 2024 г.

Когато водещите отворят пликове на сцената на премиите „ Оскар “ през 2024 г. и разгласят при кого отива „ Оскар “, те в действителност ще употребяват псевдоним, който съществува съвсем толкоз дълго като самата премия.

Статуетката, която се дава на спечелилите, механически се назовава премия на Академията за заслуги. Базиран е на дизайн на Седрик Гибънс, който беше арт шеф на MGM по време на основаването на премията. Той скицира рицар, който държи меч и стои пред кино ролка, съгласно Академията. През 1928 година те стартират процеса на преобразяване на тази концепция в скулптура.

Никой не е напълно сигурен тъкмо по кое време или за какво премията на Академията за заслуги стартира да се назовава Оскар. Една известна доктрина, съгласно премиите на Академията, е, че Маргарет Херик - някогашен библиотекар на Академията през 30-те и 40-те години на предишния век и по-късно изпълнителен шеф - е считала, че статуетката наподобява на нейния чичо Оскар. След като чуха това, чиновниците на Академията започнаха да назовават ​​на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР