Когато Владимир Путин дойде на власт, той се стремеше към

...
Когато Владимир Путин дойде на власт, той се стремеше към
Коментари Харесай

Шпигел: Истинското лице на Путин

" Когато Владимир Путин пристигна на власт, той се стремеше към положителни връзки със Запада . Но никой не му подаде ръка. Сега е пристигнал моментът за отчитане ", написа немското списание " Шпигел ".

" Не единствено гръцката философия, само че и самите философи вършат мощно усещане на потомците. Малко по-малко от 500 години преди настъпването на нашата епоха, когато боговете бяха към момента живи, един път Анаксагор получил известието: " Вашият наследник е мъртъв ". Казват, че мъдрият Анаксагор дал отговор сбито: " Винаги съм знаел, че съм раждал смъртни ", напомня журналистката Франциска Аугщайн.

" Тази занимателна история разказва добре отношението на Запада към Владимир Путин. (...) Много коментатори през днешния ден стигат до заключението, че Путин демонстрира същинското си лице : сякаш постоянно са знаели, че той е автократ и деспот. "

" Ди Велт ": Ерозия на властта на Путин в Европа

Само Унгария поддържа упоритостите на Кремъл

" Зад това решение стои догатката, че Путин постоянно е бил еднакъв, постоянно той самият, без значение от външни събития. Западните политици и държавни управления от своя страна се виждат като доброжелателни, общителни, дипломатично гъвкави сътрудници, които би трябвало единствено да реагират на всички нови актове на експанзия от страна на Русия, преди всичко анексирането на Крим през 2014 година - с цел да се отговори с стопански наказания и скупчване на оръжия покрай границите на Русия. "

" Западните водачи цитират правата на индивида. Би било по-убедително, в случай че вземат поради и такива страни, като да вземем за пример Саудитска Арабия, където изтезанията и изтезанията се смятат за естествени. Това приема Западът: Саудитска Арабия е " наш " другар. Що се отнася до Русия, това допуска, че Студената война към момента продължава в съзнанието. Що се отнася до самия Путин, човек би трябвало да го прегледа от близко ", написа създателят на публикацията.

" През 2001 година Путин изнесе тирада в немския Бундестаг, произнасяйки няколко изречения на немски. Той предложи да се сътвори зона за свободна търговия от Владивосток до Лисабон. Той също по този начин предложи присъединението на Русия към НАТО . Парламентаристите се изправиха и приветстваха. Но от този момент съвсем нищо не е направено, - показва " Шпигел ". - Западът се опълчи на Русия. През 2007 година Путин опита още веднъж. Това се случи на Мюнхенската конференция за сигурност. Путин предизвести, прикани публиката: продължаването на политиката на Запада против Русия, в това число интервенциите, които не са глобени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като да вземем за пример през 1999 година в Косово, ще нанесе големи вреди на връзките сред Запада и Русия. Той попита и прикани: ние, Русия, желаеме да си сътрудничим с вас . " Франк-Валтер Щайнмайер, тогава немски външен министър, в речта си не реагира по никакъв метод на опитите за доближаване от Путин. През тези години един чиновник от Кремъл сподели на публицист: " Можем да вършим каквото желаеме с тях. Вие не ни харесвате. "
 Реми сред Байдън и Путин в Женева
Реми сред Байдън и Путин в Женева

Най-важното от тази среща е това, че Владимир Путин и Джо Байдън са изяснили техните червени линии. Или с други думи, при какви условия какво следва. За това, което следва написа Мартин Табаков

" Когато през 2011 година в Либия избухна революция, Русия се съгласи в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да сътвори зона за възбрана на полети, която да съдържа бомбардировки и отбрана на цивилни. Франция и Англия се възползваха от това, а Съединени американски щати последваха образеца за събаряне на самодържеца Муамар Кадафи. Тъй като гражданската война в Либия продължава. Въпросът за държавността в страната към този момент не стои . Кремъл се почувства излъган и направи изводи, в това число във връзка с политиката в Сирия ", се споделя в публикацията.

" Русия също помни безсмислените войни в Афганистан и Ирак, които се водеха в името на демокрацията. Дългосрочната задача на НАТО в Афганистан реализира малко. Ирак стана неконтролируем след рухването на диктатора Саддам Хюсеин (...). Кремъл също си спомня интервенцията на НАТО в Косово през 1999 година, която опонира на нормите на интернационалното право, и се чуди за какво Западът възразява против Русия, която се бори с ислямистки терористи в Чечения . "
 Съединени американски щати не са съгласни, че единствено Русия е извлякла полза от срещата Байдън-Путин
Съединени американски щати не са съгласни, че единствено Русия е извлякла полза от срещата Байдън-Путин

Срещата " беше добре за Америка "

" Наскоро специалист по Източна Европа Уилфрид Гилге написа: Русия със своите въоръжени сили и военни учения се доближава до границите на НАТО, което е обезпокоително. Това може да се одобри единствено като смешка ", споделя Аугщайн. " Обратното е правилно: приемайки нови страни в своите редици, НАТО реалокира границите си все по-близо до Русия. Путин не има намерение да нахлуе в балтийските страни, Полша или Украйна. Той приказва за това. Но защото Западът счита, че те са разбрали, че Путин е деспот с имперски възгледи, те не имат вяра на речите му. Ние не имаме вяра. ние не знаем какво възнамеряват Путин и неговите съветници, може единствено да се гадае по утайката от кафе. Всъщност през последните години и до през днешния ден, Русия неведнъж се опитваше да се приближи до Запада, предлагайки се за сътрудник. Но защото нямаше отговор, Путин се опита да откри контакти другаде, с Китай . "

" Реалността, разказана в предлагането на Анаксагор, упоменато при започване на тази публикация, се отнася не толкоз до Русия, по отношение на позицията на Запада ", заключава " Шпигел ". От дълго време знае, че Русия е слаба и не в действителност съставлява опасност - и все пак НАТО въоръжава още повече. Това основава неприятна композиция: от една страна, за Русия се споделя, че тя е просто " районна мощ ", както един път сподели някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама. Но в това време тя е брандирана като " нападателна " страна. И го разбирайте, както желаете. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР