Когато видите снегорини с вдигнати гребла, това не значи, че

...
Когато видите снегорини с вдигнати гребла, това не значи, че
Коментари Харесай

Сместа при обработката на пътищата трябва да престои в снега, обясни Георги Терзийски

Когато видите снегорини с вдигнати гребла, това не значи, че не се чисти , стана ясно от думите на ръководителя на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски пред БиТиВи.

Когато сектор се обработва със примес, тя би трябвало да престои в снега несъмнено време, след което да стартира премахването му от пътната настилка . Затова по пътищата могат да се видят машини, които обработват пътя и са с вдигнати гребла. Ако незабавно се почисти снегът, се губи резултатът от обработката , разясни той.

Към момента всички пътища от републиканската пътна мрежа са налични при зимни условия и няма затворени проходи . В края на предходната седмица, без значение, че имаше необикновени феномени, като ледения дъжд на Автомагистрала " Струма ", пътноподдържащите компании и чиновниците на АПИ работиха мобилизирани, с цел да създадат пътната мрежа проходима при тежките метеорологични условия, уточни той.
 560 машини чистят снега по пътищата у нас
560 машини чистят снега по пътищата у нас

Всички пътища са отворени за леките коли и са проходими при зимни условия

" Бяхме подготвени за такива обстановки и превантивно автомагистралите бяха обработени срещу хлъзгавост с добавки от калциев двухлорид , с цел да не замръзва сместа при температури под минус 7 ", изясни Терзийски. За разлика от прилежащите страни Гърция и Северна Македония, България се оправи с усложнената конюнктура, без да затваря нито един граничен пункт и да попречва придвижването, посочи шефът на АПИ.
 Сега АПИ стабилизира основата на 16,5 км от Автомагистрала
Сега АПИ стабилизира основата на 16,5 км от Автомагистрала " Тракия "

Ремонтът е сред Автомагистрала " Марица " и п.в. " Чирпан-изток ", по-късно ще ремонтира други 24 км

Относно ремонта на 16, 5 км от Автомагистрала " Тракия " той сподели, че ще се заздрави основата ще бъде приложена нова технология с импулсно укрепване на пътната основа. Ще се изградят нови дренажни системи и ще се ремонтират съществуващите, които не са работили добре. При строителството на сектора не е взето поради, че трасето на автомагистралата минава върху някогашните оризища на България , което не е съобразено при построяването й.

Според Терзийски, секторът, който се ремонтира в този момент в двете платна, е издигнат в интервала 2004-2007 година Открит е през 2008 година от тогавашния министър председател Сергей Станишев и още през 2012 година са проявени недостатъци. Това са по-малко от 7 години, колкото сега е гаранционният период за нова автомагистрала.

През 2020 година гаранционният период беше продължен от 5 на 7 години, точно с цел да се подсигурява качеството и отговорността на изпълнителя и да не се постанова в този момент този огромен ремонт . Терзийски акцентира, че качеството на ремонта в този момент е най-важното. Ще се опитаме да го осъществим за оптимално малко време, само че не за сметка на качеството, изясни Георги Терзийски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР