Когато ви предстои да приготвяте козунак, не жалете продуктите Великден

...
Когато ви предстои да приготвяте козунак, не жалете продуктите Великден
Коментари Харесай

Фаталните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не се надува достатъчно

Когато ви следва да приготвяте козунак, не жалете продуктите

Великден е напълно скоро и колкото повече наближава, толкоз по-често домакините се замислят върху изработката на съвършения козунак. Не постоянно обаче сладкото тестено произведение се получава меко, пухкаво и на конци. Има си известни тънкости, с които би трябвало да сте наясно, в случай че желаете най-после козунакът да очарова цялото ви семейство.

Фаталните неточности, поради които козунакът в никакъв случай не става на конци и не се надува задоволително:

Качествени артикули
Когато ви следва да приготвяте козунак, не жалете продуктите. Не избирайте тези, които са на промоция, а залагайте на такива, в чиито качество сте сигурни. Това е в основата на положителния краен резултат.

Забравяте за пресяването на брашното
Още едно нещо, което може да ви изиграе неприятна смешка, когато става въпрос за изработката на вкусни козунаци на конци. Колкото и да бързате, отделете си време за няколко пресявания. Добре би било това да се случва през ситна решетка за още по-пухкав резултат.

Прекалявате с ароматите и подправките
Домакините, които са на „ ти “ с кулинарията и постоянно употребяват богат набор от подправки, позволяват една и съща неточност и тя е обвързвана с тяхното невъздържание. Не се увличайте, когато добавяте ром, ванилия, шафран, кардамон или някоя друга фалшификация.

Месене на тестото
Още един тъничък миг, който се трансформира в неточност. Тестото не трябва да е прекомерно меко и лепкаво, тъй като най-после козунакът ще се разлее и ще е плосък. Не е целесъобразно обаче да е твърдо, тъй като няма да го има оня бухнал резултат, който всеки се пробва да реализира.

Температура
Тук става въпрос освен за температурата на продуктите, само че и температурата в помещението. Запомнете, че козунакът обича да му е топло. Няма да ви е прелестно да прекарате няколко часа в кухнята при 35 – 40 градуса, само че в случай че желаете феноменално великденско печиво, трябват си жертви.

Не допускайте тези неточности и козунакът, който приготвяте за Великден, постоянно ще омагьосва с усета си!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР