Когато във Великобритания хванат руски шпиони следва арест, доказателства, дело.

...
Когато във Великобритания хванат руски шпиони следва арест, доказателства, дело.
Коментари Харесай

Руските шпиони: във Великобритания ги съдят, в България - нищо

Когато във Англия заловен съветски шпиони следва арест, доказателства, дело. Когато в България се заловят съветски шпиони не следва нищо.

Това сподели военният министър Тодор Тагарев пред Нова тв в коментар на проблема със хванатите във Англия български жители, които са упрекнати в шпионаж в интерес на Русия.

" Този случай е от преди няколко месеца, от февруари ".

Така Тагарев отговори на въпрос за какво Англия не е уведомила България за проблема и следствието, макар че сме партньорски страни в НАТО. През февруари на власт към момента беше служебното държавно управление на Гълъб Донев, назначено от президента Румен Радев - напомни той, намеквайки, че очевидно кабинетът на Радев не се е употребил с доверието на партньорските служби.

" За да има продан на информация би трябвало да има доверие. Това доверие не всеки път е налице ", сподели Тагарев.

И добави, че актуалното държавно управление е направило доста, с цел да гради доверие със съдружниците.

" В България в подобен случай имаше демонстративен арест против началник на една партия за шпионаж. Малко по-късно той се оказа в Кремъл и получи медал от Владимир Путин ", припомни министърът случая с Николай Малинов, водач на русофиилската партия у нас.

Допълни, че е имало и други шумни арести на съветски шпиони, от които също няма последици.

Тагарев посочи, че задържаните във Англия са имали ръководсни функционалности в изборния развой, което е притеснително.

Военният министър се съгласи с изказванията, че Русия е употребила атентата против Алексей Петров, с цел да се опита да дестабилизира политическата обстановка у нас.

" В Румъния такива провокации не съумяват. Със сигурност всеки един случай е употребен от Русия, с цел да вреди на нашите ползи ", сподели още Тагарев.

Той разяснява и споровете с съветски кораби в Черно море. Според него в случай че комерсиалните кораби минават през териториални води на Румъния и България, които са страни от НАТО, ще е по-сигурно. Но всичко би трябвало да се обмисли деликатно, с цел да не се допусне ескалация.

" Русия предизвика НАТО непрекъснато ", съобщи Тагарев.

Според него в случай че Доналд Тръмп още веднъж стане президент на Съединени американски щати, това не значи, че помощта за Украйна ще спре. Тагарев напомни, че при първия мандат на Тръмп е имало опасения, че Съединени американски щати ще излязат от НАТО, само че това не се е случило.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР