Когато вашите котките си бият могат да се наранят лошо.

...
Когато вашите котките си бият могат да се наранят лошо.
Коментари Харесай

Как да разбера дали котките си играят или бият?

Когато вашите котките си бият могат да се наранят неприятно. Прочетете, с цел да научите по кое време котите си играят или се бият

Животински игри постоянно включват нокти и зъби. Въпреки че това не съставлява безусловно заплаха, то провокира комплициране за доста от техните настойници, които постоянно не знаят дали котките им играят или се бият. Има по какъв начин да различите двете държания, стига да знаете какво да гледате.

Както споменахме нагоре, с цел да разберете дали две котки поддържат другарски връзки или са по средата на борба, би трябвало да обърнете внимание на езика на тялото им. Някои признаци са по-фини от други, тъй че обърнете внимание на обясненията по-долу.

Приятелско държание и нападателно държание

Можете да разберете разликата сред играта и действителния пердах, като наблюдавате езика на тялото на котките.

Първо, дано опишем играта сред котки. Когато се усещат игриви, домашните котки могат да демонстрират държание, което наподобява нападателно, като разширение на зениците, махане на опашки, като че ли са разчувствани, или дебнене, с цел да се нахвърлят върху краката или ръцете. В тези случаи обаче няма никакво агонистично желание.

Ключът към разграничаването на това е, че всички тези държания са доста по-тихи и неефективни от тези, следени в нападателна обстановка. Това значи, че ухапванията няма да причинят нараняване; няма да чуете пръхтене или разкъсващо мяукане, нито ще видите настръхване на козината на гърба или опашката.

Освен това котката може да заеме компрометиращи позиции, като да вземем за пример проявление на корема си, което в никакъв случай не бихте забелязали в обстановки на действителна заплаха.

Следователно вие наблюдавате държание на надзор върху околната среда и провокация, само че те не са отбранителни или нападателни. Котките са склонни да имитират държанието на другия и би било доста рядко да се появят пострадвания след този вид взаимоотношение. Нека забележим какво можем да следим, когато две котки се бият.

Какво характеризира агресивното държание при котките

Когато две котки се приготвят за борба, първото нещо, което евентуално ще създадат, е да се опитат да я избегнат посредством заплашване (за разлика от играта, където канят другата да участва). В този случай се следят характерни детайлности за експанзия и опасност:

  • Продължително и мощно мяукане, с пресипнал нюанс, възходящ до пронизително вик
  • Настръхнала четина на гърба и опашката
  • Пръхтене, проявление на зъби
  • Извиване на гърба
  • Сплашващи подходи, без действителна борба, с цел да накарат другия да се отдалечи
  • Ако избухне борба, експанзията ще бъде доста по-крайна и ориентирана към нанасяне на действителни вреди. В този случай ще видите пострадвания след битката.

Инфо:

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР