Когато в началото на тази година се разрази коронавирусната пандемия

...
Когато в началото на тази година се разрази коронавирусната пандемия
Коментари Харесай

Да се погрижим за животоподдържащите системи на планетата, за да избегнем следващ Ухан

Когато при започване на тази година се развихри коронавирусната пандемия и страните започнаха да се надпреварват за лимитираните в световен мащаб количества от медицински маски и друга защитна екипировка Финландия не взе присъединяване в конкуренцията.

Вместо това страната разчиташе на личните си ресурси от медицински консумативи и храни, които е натрупала през ерата на Студената война и съумя да се вмести в годишния бюджет, до момента в който скандинавските ѝ съседи като Швеция бяха унищожили запасите си, с цел да понижат разноските.

" Финландия може просто да отвори килера си и да достави всички лечебни заведения, а Швеция търси (консумативи) на пазара ", сподели шведът Йохан Рокстрьом, един от шефовете на основания в Германия Потсдамски институт за проучвания върху последствията от климатичните промени.

При състояние, че светът се изправя пред все по-чести и тежки разтърсвания, от пандемията от Covid-19 до климатичните аномалии, свързани с климатичните промени, той ще би трябвало да преоцени целите си, от фокусиране върху ефикасността до оценяване на взаимосвързаността, сподели специалистът.

Може да се стигне до фундаментално преосмисляне на това по какъв начин основните животоподдържащи системи на планетата, като бързо изчезващата Амазонска тропическа гора, са ръководени като световен запас, сподели Рокстрьом, академик в региона на науките за Земята и водещ специалист в областта на устойчивото развиване. " Ако Амазонската тропическа гора бъде унищожена, ще загубим работни места в Германия ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР