Когато в началото на тази година китайската компания Zhaoxin обяви

...
Когато в началото на тази година китайската компания Zhaoxin обяви
Коментари Харесай

Zhaoxin анонсира KX-6000 - китайският аналог на Core i5 от седмо поколение

Когато при започване на тази година китайската компания Zhaoxin разгласи проектите си за произвеждане на свои х86 процесори, всички си помислиха, че тя би трябвало да измине доста дълъг път, за доближи равнищата на колосите в тази област Intel и AMD. Но се оказа, че взаимното дружество на Via Technologies и китайското държавно управление, към този момент има какво да предложи.

Китайската Zhaoxin публично показа своя нов процесор KX-6000, който съгласно производителя е с 50% по-бърз от процесора от предходно потомство KX-5000. Новият KX-6000 е осемядрен процесор с тактова периодичност до 3 GHz. Чипът разполага с 8 MB кеш памет от второ равнище и поддържа работата с DDR4-3200 оперативна памет. Процесорът се създава посредством 16 нанометров софтуерен FinFET развой. Да напомним, че излезлият при започване на годината чип KX-5000 има осем ядра, работи при тактова периодичност до 2,0 GHz и се създава посредством 28 нанометров софтуерен развой.

Новият китайски процесор KX-6000 е предопределен за десктоп компютри, преносими компютри и сървъри. Zhaoxin съобщи, че той обезпечава продуктивност на равнището на Intel Core i5 от седмо потомство. Очаква се потвърждението от другите самостоятелни проби.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР