Когато усещаш, че въпреки успехите, които постигаш, има още нещо,

...
Когато усещаш, че въпреки успехите, които постигаш, има още нещо,
Коментари Харесай

Празникът от разстояние – Българският език и култура през очите на един „гражданин на света“

Когато усещаш, че макар триумфите, които постигаш, има още нещо, което те притегля, с доста кураж и малко полуда можеш да промениш всичко. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime фотографът финансист Радостина Бояджиева, която живее и работи в Ню Йорк. Тя описа, че с цел да сбъдне фантазията си да се занимава с снимка и жертвала на процедура всичко – цялата сигурност на живота, който е градила до оня миг.

Тя призна, че обича да прави фотоси, които рефлектират върху душевността ѝ – жест, цвят, страст или интеракция сред двама души. Признава, че избира да снима хора, тъй като всеки един човек е една дребна галактика и посредством запечатания момент тя демонстрира дребна част от тяхната психика.

Няма друга просвета по света, която да чества по този церемониален метод образованието, словото и буквите си. Радостина Бояджиева призна, че да поддържа връзка на български език ѝ липсва, натъжава се, когато не може да си спомни избрана българска дума. Когато изпитам мощна потребност и езикът ми липсва, вкъщи постоянно имам български книги и филми, сподели още тя.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР