Когато Уил Григ е под пара, рядко нечия защита може

...
Когато Уил Григ е под пара, рядко нечия защита може
Коментари Харесай

Всеобщият любимец Уил Григ собственоръчно отстреля Уест Хем

Когато Уил Григ е под пара, рядко нечия отбрана може да го удържи. Така можем да перифразираме песничката на северноирладнските почитатели от Евро 2016, която обаче се оказа изцяло вярна и на гърба си го изпита Уест Хем.

Северноирландският стрелец собственоръчно в профил елитния отбор с попаденията си за триумфа на неговия Уигън с 2:0 в мача от четвъртия кръг на ФА Къп. И по този начин една от огромните изненади на конкуренцията беше поднесена.

Григ беше прецизен по един път преди и след почивката, а сред попаденията му идеята на "латикс " беше подкрепена от глупавия пряк червен картон на Артур Масуаку от състава на "чуковете " за наплюване на противник.

Мачът стартира превъзходно за домакините от по-ниската дивизия. Те поведоха след единствено осем минути игра, когато Нейтън Бърн центрира ужасно от десния фланг и качи топката на главата на Уил Григ на далечната греда. Нападателят обаче закова топката в сглобката на вратата и откри резултата - 1:0.

Изненадващо или не, само че домакините продължиха да са по-активни и Григ и Бърн изпуснаха няколко забавни обстановки. Хавиер Ернандес и Анджело Огбона пък пропиляха дребното преференциални шансове за лондончани преди почивката.

Така развръзката остана за втората част. В нея упоритостите на "чуковете " за поврат получиха нечовечен удар в 49-та минута, когато Артур Масуаку получи пряк червен картон, тъй като наплю противника си Ник Пауъл на тъчлинията.

Уигън продължи да е по-настъпателен и стигна и до второ попадение в 62-та минута, а негов създател беше Уил Григ от дузпа. Северноирландецът си я създаде самичък, откакто опита да преодолее Рийс Бърк и последният игра с ръка в наказателното поле. Заслужена дузпа, а от 11-те метра Григ беше безмилостен - 2:0.

До края на мача последва ялов напън на Уест Хем, а представителят на Висшата лига по този начин и не насочи прецизен удар към вратата. Така лондончани напълно справедливо отпадат от конкуренцията, а Уил Григ и компания ще чакат с неспокойствие жребия за 5-ия кръг в неделя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР