Когато цената на Биткойн и на останалите крипто активи започне

...
Когато цената на Биткойн и на останалите крипто активи започне
Коментари Харесай

Експерт: Не влизайте в крипто с идеята за бързо забогатяване

Когато цената на Биткойн и на останалите крипто активи стартира да се качва, това прави усещане на хора, които не се интересуват от философията и технологията, а просто желаят да си купят нещо и да ги направи богати. Не можем да създадем нищо за алчността - тя постоянно съществува. Това разяснява в студиото на Money.bg крипто специалистът и шеф на фондация " Битхоуп " Владислав Драмалиев.

По думите му някои неопитни вложители вършат неща, които могат да бъдат избрани единствено като хазарт - да вземем за пример, влагат в екзотични токени, които не са си създали труда да проучат добре.
 Стойността на Биткойн мина 100 000 лв.
Стойността на Биткойн мина 100 000 лв.

Само в границите на тази година е поскъпнал с над 20%

" Когато цените на активите се качват, всички са професионални трейдъри - каквото и да купиш, то се качва. И ти започваш да си мислиш, че не можеш да сгрешиш и че постоянно ще бъде по този начин. Много постоянно не просто губиш всичко това, което е било извоювано, а губиш и някаква част от първичната инвестиция, може би и цялата инвестиция ".

Затова и съгласно Драмалиев вложението в крипто е " обучение на интернационално равнище ", което обаче е " по-болезнено и, може би, по-скъпо ".

Халвингът и новият поход на Биткойн

Криптоактивите са във напредък през последните месеци, а Биткойн се приближи до исторически връх в навечерието на т.нар халвинг - понижаване на половина на генерираните нови единици. Според Драмалиев, обаче, най-смелите прогнози за 1 млн. $ за Биткойн са нещо, което " на процедура няма по какъв начин да се случи ".

" През предишния цикъл - 2021 година, когато беше стигнат предният връх, доста хора чакаха, че той ще продължи още, до 100 000 $. За мен сега има повече предпоставки това да се случи - да кажем, 100-200 дни след халвинга. Някои хора настояват, че това може да се случи и преди него ", разяснява Драмалиев.
 Биткойн доближи пазарна капитализация от над $1 трилион
Биткойн доближи пазарна капитализация от над $1 трилион

Само от началото на годината криптовалутата нарастна с над 20%

За него сериозен мотор за тези достижения е потвърдената " неотстъпчивост " на Биткойн като актив през последните години. Освен това, обаче огромен фактор е и мощното показване на борсово търгуваните фондове, които наблюдават цената на криптовалутата.

" Троянски кон " в обичайните финанси

" Хубавото при ETF-ите е, че разрешават на сериозните капитали в света да имат достъп до този актив изцяло контролирано - без нужда да се грижат за съхранението му. Това значи, че безусловно трилиони долари могат да имат експозиция към Биткойн, като се приказва за сред 1% и 5% експозиция даже в най-консервативните фондове ", уточни Владислав Драмалиев.
 Биткойн ETF: Сделки за $4,6 милиарда за първите 24 часа
Биткойн ETF: Сделки за $4,6 милиарда за първите 24 часа

Доминират познати борсови имена

По думите му водещите крипто тържища са " относително сигурни, за разлика от преди 2-3 години " и в последна сметка " 90% от хората ще предпочетат да не се грижат за сигурността на своите активи и ще ги дават на трета страна, както с банките. Просто концепцията, че тези пари може да ги няма и няма към кого да се обърнете, с цел да бъдат върнати, плаши минимум 90% от хората - което е и разбираемо ".

Алтернатива на Уолстрийт или следващ инструмент в арсенала на Уолстрийт - какво съставляват цифровите активи през днешния ден? " Някои хора ги виждат като троянски кон, който влиза в обичайна финансова система, с цел да потвърди в действителност на всички, че няма по-добър от него самия - и евентуално да стигне до равнище на международна аварийна валута в някакъв миг ", отговори Драмалиев.

Той е безапелационен, че макар удобството трета страна да ръководи активите ти, най-хубавият метод за предпазване на крипто е в личен хардуерен портфейл - тъй като по този начин се отстрани и рискът от загуба на достъп заради механически или други аргументи.

Гледайте целия диалог във видеото!

През месец октомври тази година следва ETHSofia - първите по рода си конференция и хакатон, отдадени на най-новите технологии в екосистемата на Ethereum. Очакват се над 400 гости и лекции от софтуерни водачи от целия свят. За повече информация -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР