Когато трябва да се разбудим, а много ни се спи,

...
Когато трябва да се разбудим, а много ни се спи,
Коментари Харесай

Странни трикове, с които да се разсъним, когато ни се спи

Когато би трябвало да се разбудим, а доста ни се спи, ние нормално разчитаме на две съществени неща – алармата и чаша кафе. Чудите се обаче дали има и други способи, с които да премахнете сънливостта и да се ободрите без часовник и кофеин?

Предлагаме ви 12 невероятни трика, които ще ви оказват помощ да се разсъните доста елементарно. Те са здравословни и ще подтикват освен тялото, само че и мозъка ви.

Вземете си мразовит душ

Станете от леглото или дивана, влезте в банята и пуснете студената вода. Стойте под нея колкото време издържите. Дори и да е единствено за няколко секунди, това ще подтиква кръвообращението и ще излезете отдолу под душа свежи и бодри.

Направете си масаж на ръцете

По дланите ни има доста точки, някои от които обезпечено ще ви разсънят. Те се намират главно в сгъвката сред палеца и показалеца. Леко стиснете мястото, като протегнете ръце напред. За нула време ще спре да ви се спи.

Лапнете дъвка или ментов бонбон

 Разсънване

Ако сте още в леглото и въобще не ви се става, сложете в устата си ментова дъвка или бонбон. Най-големите поспаливци съветваме да си ги държат постоянно на нощното шкафче. Дори преди да сте си измисли зъбите, към този момент ще бъдете свежи и ободрени от ментата. Определено човек мъчно може да заспи още веднъж, в случай че нещо му люти в устата.

Провисете глава от леглото

Направете го доста деликатно. Това ще вкара кръвта в главата ви, ще ороси мозъка и ще ви ободри. Освен това споделят, че този трик вършел добра работа за бърз напредък на косата, тъй като се подтикнал и скалпа.

Поръчайте си закуска

Звучи малко мързеливо, само че в случай че в действителност не ви се става, поставете си цел. Помолете някой вкъщи да ви направи нещо за ядене, кафе или смути. Това ще ви окуражи да изскочите бързо от леглото, изключително в случай че се будите гладни.

Пуснете си бърза музика

 Трикове за разсънване

Нека бъде нещо, което ще ви разсъни и от което ще ви се прииска да потанцувате. Много радиостанции имат вградени будилници, тъй че единствено настройте приемника на периодичност, на която знаете, че пускат хубава музика. Бохемската рапсодия да вземем за пример е чудесна за задачата.

Подушете някаква есенция или етерично масло

Особено уместно е цитрусовото масло. Разтъркайте няколко капки по слепоочието си и пъхнете шишенцето под носа си за момент. Това ще ви подейства енергизиращо и ще увеличи настроението ви.

Изяжте една ябълка

В тези плодове има пектин и натурална захар, а кората им мъчно се обработва от стомаха. Което значи, че в случай че хапнете ябълка, ще създадете работа на тялото си - то ще се разсъни и няма да ви остави още веднъж да заспите.

Накарайте мозъка си да работи

Вземете судоку или кръстословица и фокусирайте вниманието си върху тях. Винаги когато ви се доспи, се упражнявайте с думите и това ще ви държи будни.

Пуснете осветяване

При неочакван приток на светлина тялото стопира да създава мелатонин, който е хормон на съня. Когато не сте в леглото, той не ви е необходим, тъй че незабавно светнете лампите, изключително в случай че е зима.

Пийте вода

 Вода до леглото за разсънване

Когато нощем спим, тялото ни се дехидратира, заради което се разсънваме без сила. Водата ще задвижи целия ви организъм, по тази причина когато ви се доспи или заран не ви се става, изпийте на екс една чаша.

Отворете необятно прозорците

Когато ни е топло, ние ставаме летаргични. Затова заран мъчно съумяваме да излезем отдолу под завивките. Щом звънне алармата, станете и отворете прозореца, пуснете вентилатора или климатика да духат студен въздух.

Вижте още по тематиката:

- Как да преборим сложното събуждане;

- Причини за мъчно събуждане;

- Аюрведа за елементарно пробуждане

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР