Когато трансферната цел номер 1 през зимния трансферен прозорец на

...
Когато трансферната цел номер 1 през зимния трансферен прозорец на
Коментари Харесай

Вторият избор Тросар се оказва първокласен за Арсенал в битката за титлата

Когато трансферната цел номер 1 през зимния трансферен прозорец на Арсенал - Михайло Мудрик беше притеглен от Челси през януари, водачите на Висшата лига бяха принудени да преминат към проект Б, само че бързият им завой към Леандро Тросар пожъна дивиденти в конкуренцията за купата, написа в разбор организация " Ройтерс ". 

Преминаването на Мудрик от Шахтьор Донецк в Арсенал изглеждаше приключена договорка, като украинското крило също не криеше желанието си да премине в състава на Микел Артета, до момента в който Челси не озадачи противниците си с оферта от 100 милиона евро. Предизвикателството на Арсенал в топ 4 през предишния сезон се срина основно заради неналичието на опит и качество измежду запасите, само че този път те действаха бързо, с цел да се възстановят от удара и откриха потвърден в лигата гений в лицето на Тросар. 

28-годишният футболист стартира добре сезона със седем гола за Брайтън, които включват ефектен хеттрик против Ливърпул на „ Анфийлд “. Но той ненадейно изпадна в недружелюбност след спор с новия началник Роберто Де Дзерби, който обществено го порица. „ Той знае доста добре, че в случай че желае да играе в Брайтън с мен, би трябвало да работи крепко, би трябвало да се труди, би трябвало да има отношение по верния метод... Искам единствено играчи, които работят крепко и играят за тима на 100 % ", сподели Де Дзерби през януари.

 Последният мач на Тросар за Брайтън беше на 26 декември и той не игра още веднъж, до момента в който Арсенал не се притече на помощ и го притегли за почти една трета от цената за Мудрик, до момента в който клубът се стреми към първата си купа в лигата от 19 години. За да потвърди своите качества, универсалният белгийски национал процъфтя, отваряйки сметката си през февруари, преди да даде седем асистенции за Арсенал, което включва хеттрик от завършващи подавания при успеха с 3:0 над Фулъм. 

С девет асистенции през този сезон, Тросар в този момент се намира зад единствено Кевин Де Бройне (13) и Букайо Сака (10) в класацията по този индикатор във Въсшата лига, макар че пропусна съвсем месец игра. Докато Сака и Габриел Мартинели оглавяваха класациите за голове на Арсенал, Тросар се оказа идеалният заместни, когато младите играчи се нуждаеха от отмора. Той се вписа безпроблемно в атакуващата групировка на Артета на разнообразни позиции в офанзива и нямаше шанс, откакто негови голове бяха анулирани от VAR. Но бързите му докосвания и чувството за разпространение го трансфораха в действителна опасност в наказателното поле. След като Сака беше на пейката при завръщането им от интернационалната пауза, Артета даде на Тросар 90 минути за първи път от идването му и той съответно се показа с още една асистенция за Габриел Жезус при успеха с 4:1 над Лийдс Юнайтед в събота. Победата продължи победната серия на Арсенал до седем мача, като те държат втория Манчестър Сити на разстояние с преднина от осем точки, а Артета засипа с похвали Тросар. 

" Знаехме за неговите качества и какво може да донесе на тима. Той може да играе и по двете крила, може да играе като полузащитник, може да бъде подправена деветка. Той в действителност способства за тима. Поема отговорност, когато е нужно и ние го обичаме ", сподели Артета.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР