Когато тръгваме да пътуваме със самолет, едва ли първото нещо,

...
Когато тръгваме да пътуваме със самолет, едва ли първото нещо,
Коментари Харесай

Кучетата, котките, мини конете и другите домашни любимци, с които можем да летим със самолет

Когато тръгваме да пътуваме със аероплан, надали първото нещо, което ни хрумва да вземем със себе си, е домашният ни любим. Има хора обаче, които се нуждаят от кучето си (когато става дума за кучета-водачи) или котето си за прочувствен комфорт по време на полет - тъкмо поради сходни случаи някои самолетни компании разрешават някои типове домашни любимци в кабината. Скоро Министерството на превоза на Съединени американски щати добави към тях и миниконете.

Освен че станаха извънредно съвременни за развъждане като домашни любимци, мини кончетата могат да извършват съвсем същите функционалности като кучетата-водачи за слепи хора или хора с двигателни проблеми. И към този момент могат да се возят на аероплан.

Според същата разпоредба на американското транспортно министерство, авиолиниите не са задължени да транспортират кучета, котки или мини коне, само че могат да се сблъскат с санкции или съд, в случай че притежателите решат да оспорят отхвърли. Единствените изрично неразрешени за транспортиране домашни любимци са гризачи, змии, други влечуги и паяци. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР