Когато терористите от ИДИЛ атакуват публиката на рокконцерт в зала

...
Когато терористите от ИДИЛ атакуват публиката на рокконцерт в зала
Коментари Харесай

Моят син е терористът, убил дъщеря Ви“: Необичайната дружба на бащи от Батаклан“

Когато терористите от ИДИЛ нападат публиката на рокконцерт в зала „ Батаклан “ в Париж през 2015 година, Жорж Салинас губи своята щерка, а Аздин Амимур – своя наследник. И двамата са на 28 години. Скръбта по изгубените им деца сближава двамата мъже, само че въпреки връзката им да наподобява разбираема, въпреки това тя е извънредно необикновена. Причината е, че синът на Амимур – Сами, е един от тримата нападатели, умъртвили Лола и още 89 души на концерта. Той е бил убит от силите за сигурност, преди да детонира експлозивите, прикачени на неговата бронежилетка.

Двамата мъже описват пред дубайския вестник " Нешънъл “ по какъв начин е зародило тяхното другарство, предава bTV. Първата среща сред двамата татковци не се реализира елементарно. 62-годишният Салинас е някогашен шеф на службата за въздействието на околната среда върху здравето в Париж. След кървавия терористичен акт в " Батаклан “, той става ръководител на асоциацията на жертвите на нападението. Това е и повода Амимур да го потърси.

Fathers of Bataclan murderer and victim form unlikely bond to write revealing book on grief https://t.co/HcJSkf2UFt via @TheNationalUAE
— Georges Salines (@GeorgesSalines) February 2, 2020

Салинас разкрива, че в началото му е било мъчно да одобри мисълта да се срещне с бащата на един от убийците на щерка му, само че също по този начин е бил заинтересован, тъй като не е знаел защо го търси Амимур. След нещастието французинът търси отговор на въпроса какво е предиздвикало младежи на възрастта на щерка му да извършат такова извънредно действие. Решава, че може би бащата на Сами ще му отговори на този въпрос.

Амимур също търси отговор на въпроса по какъв начин се е стигнало до радикализирането на неговия наследник и дали това не е станало поради неуспеха му като татко. 72-годишният французин от алжирски генезис не се дефинира като набожен мохамеданин, още повече че цялостен живот е работил в областта на музикалния и филмовия бизнес.

" Никога не сме подозирали. Той беше добросърдечно и интелигентно момче, което имаше всичко. Когато стартира да се моли по-често и сподели заинтригуваност към религията, се пробвах да покажа своята поддръжка, като стопирах да пия алкохол и станах по-религиозен. Но аз съм мохамеданин, който има вяра в мира и толерантността, до момента в който Сами се оказа елементарен за индоктриниране “, споделя бащата, съгласно който синът му е станал лесна плячка за радикалните детайли в джамията в парижкото предградие Дранси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР