Когато тази услуга е създавана през 2012. Когато е била

...
Когато тази услуга е създавана през 2012. Когато е била
Коментари Харесай

От НАП обясниха кой е виновен за хакерската атака

Когато тази услуга е създавана през 2012. Когато е била основана е била сигурна през 2012, в този момент не е сигурна. Това съобщи представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров в ефира на bTV.

“Тези данни са конфиденциална информация, която не би трябвало да бъде там. Какво би трябвало да се случи в този момент – тази пробойна би трябвало да се запуши “, счита той.

По думите му намесата е открита, откакто сътрудниците му са забелязали необикновена интензивност в края на юни.

„ Току що прочетох, че има обвинен и арестувано лице. Не изключваме алтернатива да вътрешно лице, само че всички доказателства сочат, че става въпрос за външна интервенция “, уточни Бъчваров.

Разбра се кой е арестуваният хакер, блъснал Национална агенция за приходите

По думите му появила се смяна през 2015, когато системата е получила достъп да се връчват избрани документи, тя е станала уязвима.

„ Публикуването на тази информация и правенето ѝ по някакъв метод обществена е закононарушение. Не съм се търсил, погледнах какво има – данъчни заявления, приходи на необятен кръг лица. Тя е обвързвана с всички хора, физически и юридически лица.

Информацията е за повече от 10 години обратно. Данните, които сега са обществени са частични. Няма за един човек информация за 10 години обратно “, уточни още той.

„ В момента правим одит от звеното, което се е заело с внедряването на тази система, плюс звеното за киберсигурност. След това ще дискутираме тематиката с персоналната отговорност “, съобщи още той.

Нашите съмнения са, че причинителите на тази офанзива са българи. Атаката, даже да е от чужбина, поръчителите са българи “, счита Бъчваров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР