Когато сте ужасно уморени вечерта, се случва да си легнете

...
Когато сте ужасно уморени вечерта, се случва да си легнете
Коментари Харесай

Защо може би е достатъчно да миете зъбите си веднъж дневно?

Когато сте извънредно изтощени вечерта, се случва да си легнете и без да си измиете зъбите. Вероятно съвестта ви е гузна, само че май ще се окаже, че няма за какво. Въпреки че миенето на зъбите е в основата на предотвратяване от кариеси, редица зъболекари поучават да миете зъбите си един път на ден. Ето за какво:

1. Зъбите ви няма да бъдат толкоз чувствителни.

Когато става дума за миене на зъби, „ повече “ не значи „ по-добре “. В интерес на истината множеството експерти споделят, че даже един път дневно е задоволително, с цел да предотвратим разпространяването на бактерии и да предпазим зъбите си от кариеси. Тайната не е в това да миете зъбите си след всяко хранене, а да го вършиме както би трябвало. Ако отделите задоволително време, с цел да измиете зъбите си както би трябвало един път дневно, това е изцяло задоволително за положителната джука хигиена. Прекалено честото миене на зъби може да отслаби емайла и да направи зъбите ви по-чувствителни.

2. Може да е по-добре за венците ви.

Ако не си миете зъбите, най-лошото, което може да се случи, е да ви се възпалят венците поради бактериите, които се съдържат в храната, попаднала сред зъбите. Повечето експерти считат, че в случай че си миете зъбите един път на ден, ще отстраните бактериите, преди да са съумели да навредят на венците. Плаката, която възпалява венците, се развива след най-малко 24 часа. Ако прекомерно постоянно миете зъбите си, въпреки това, можете съществено да повредите венците си и да ги извършите доста по-податливи на възпалителни процеси.

3. Прекалено честото миене може да докара до пожълтяване.

Може би си мислите, че в случай че търкате яростно зъбите си с четка с по-твърди косми, ще заздравите зъбите си и ще ги накарате да наподобяват по-бели, само че в действителност ще постигнете противоположния резултат. Преди всичко може да повредите емайла си и не е изключено да се появят петна. Затова експертите поучават да ползвате четка с по-мек косъм, без да натискате прекомерно доста.

4. Прекалено честото миене може да провокира кариеси.

Докато вярното и задълбочено миене на зъбите е от значително значение за устната хигиена, то прекомерно честото им миене може да провокира противоположния резултат. Това ги прави прекомерно чувствителни и предразположени към кариеси, както и пострадвания на емайла.

Brightside

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР