Когато сте свикнали на сладък живот, горчивите храни може да

...
Когато сте свикнали на сладък живот, горчивите храни може да
Коментари Харесай

Най-здравословните горчиви храни в света

Когато сте привикнали на сладостен живот, горчивите храни може да ви бъдат странни и сложни за преглъщане. Но в случай че търсите нещо, което да предизвиква естественото пречистване на организма и да даде бърз подтик на метаболизма ви, то заложете на горчивите храни. Те подкрепят храносмилането, подобряването на енергийните равнища и издръжливостта.

foodpanda подбра някои от най-здравословните горчиви храни и по какъв начин да извършите с тях уравновесена диета.

1. Куркума

Тази индийска фалшификация, спомага прочистването на кръвта, регенерира повредените чернодробни кафези и стопира възпалителните процеси. Тя е мощно горчива и е добре да се поставя по малко в ястията. Куркумата е подобаваща за приложимост от спортисти, тъй като оказва помощ за възобновяване на мускулите. Препоръчваме да се употребява с ориз.

2. Къдраво зеле

Това е царят на зеленчуците. Съдържа доста витамини, калций и антиоксиданти. Изключително съвременен зарзават, предлагащ се в едни от най-скъпите заведения за хранене като деликатес. Част е от менюто на всички „ хелти ” почитатели. Лесно наличен е и ви предлагаме да го гарнирате със зехтин и кедрови ядки.

3. Кафе

Това е най-силният антиоксидант и прочистваща напитка за черния дроб и дебелото черво. Съдържа теобромин и кофеин, които усилват жлъчния поток и уголемяват кръвоносните съдове.

4. Горчив пъпеш

Популярно в тропическия район на Карибите, Африка и Азия, горчивият пъпеш наподобява на дребна краставица, с грапава кора. Това е значима съставна част в храната на локалните, които се славят с огромна дълготрайност на живота. Биохимичните съединения на горчивия пъпеш имат антибактериални свойства, които прочистват кръвта и укрепват имунната система. Може да се яде недопечен, варен или пържен.

5. Ерусалимски артишок

Тези буци, изглеждащи като картофи, са богато на инулин - нишесте, което оказва помощ за оправянето със захарите в организма. Въпреки, че не покачва силата в тялото,  артишокът усъвършенства имунната система и управлява равнищата на кръвната захар. Съдържа желязо, магнезии и Витамин В.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР