Когато става въпрос за заемане на пари на достъпна лихва,

...
Когато става въпрос за заемане на пари на достъпна лихва,
Коментари Харесай

8 креативни начина да използвате собствения си капитал точно сега

Когато става въпрос за заемане на пари на налична рента, сега няма доста благоприятни условия. През последните 18 месеца покачванията на лихвените проценти от Фед доведоха до това, че заемите стават доста по-скъпи и това е правилно, без значение дали задачата ви е да си купите дом, да изплатите дълга си с персонален заем или да заемете пари за вас или за детето ви обучение.

Но в случай че сте притежател на жилище, има един евентуален метод да вземете пари назаем на налична цена и това е като се възползвате от капитала на вашия дом. И сега междинният притежател на жилище има към 200 000 щатски $ личен капитал, който може да се употребява, значително заради постоянното повишаване на цената на жилищата, което се следи през последните няколко години. Така че, в случай че търсите добър източник на средства, вашият личен капитал може да е това – изключително в случай че желаете да вземете заем при прилична рента. че на процедура няма ограничавания за това по какъв начин можете да употребявате парите. Въпреки че доста хора избират да вземат заеми против личния капитал на дома си, с цел да финансират усъвършенствания в дома си или да изплатят дълг с висока рента, отключването на евентуалните използва на личния капитал на вашия дом може да надвиши тези нормални варианти. Всъщност има някои неповторими способи да оползотворите личния си капитал за нетрадиционни цели тъкмо в този момент – а в някои случаи даже бихте могли да видите огромна възвръщаемост на инвестицията си.

Разберете кои са най-хубавите лихвени проценти по жилищни заеми можете да се класирате тук.

8 изобретателни метода да употребявате личния си капитал тъкмо в този момент

Някои от по-креативните аргументи да се възползвате от личния си капитал включват:

За да създадете стабилно леговище

Екологичните притежатели на жилища могат да употребяват личния си капитал, с цел да трансфорат собствеността си в резистентен и екологичен оазис. Като инвестирате в слънчеви панели, енергийно ефикасни уреди и екологични усъвършенствания на дома, вие освен намалявате разноските си за сила, само че и допринасяте за по-зелена планета.

Този новаторски метод съчетава финансовото благоденствие с екологичното схващане, защото някои типове усъвършенствания на зелената сила могат да дават отговор на условията за данъчни облекчения. Например жилищният заем за чиста сила се равнява на 30% от разноските за нов, дипломиран парцел за чиста сила за вашия дом, конфигуриран когато и да е от 2022 до 2032 година, съгласно IRS - и може да има други щатски и федерални данъчни заеми, за които можете да се класирате също.

Разгледайте днешните най-хубави благоприятни условия за жилищен заем тук.

За да преследвате буен план

Вашият личен капитал може да послужи като идеалната финансова основа за превръщане планът на вашата пристрастеност в действителност. Независимо дали става въпрос за писане на разказ, правене на документален филм или пускане на артистично начинание, средствата от личния ви капитал могат да ви обезпечат свободата да се концентрирайте върху креативните си инициативи. Този метод ви разрешава да изследвате своите пристрастености, което евентуално води до персонално задоволство и даже финансов триумф.

За пускане на нова кариера или пускане

Ако постоянно сте таяли предприемачески желания, вашите личният капитал може да обезпечи първичния подтик, с цел да превърнете фантазиите си в действителност. Например, можете да употребявате личния капитал във вашия дом, с цел да финансирате вашето пускане или ново кариерно начинание. Независимо дали става въпрос за дребен бизнес, софтуерен стартъп или неповторимо дружество, финансовите запаси от личния ви капитал могат да послужат като катализатор за пускане и развиване на вашите реформаторски хрумвания.

За заплащане на правни такси

Правните провокации или правосъдните каузи могат да бъдат финансово изтощителни и прочувствено натоварващи. Използването на вашия домакински капитал за покриване на правни такси подсигурява, че имате нужните запаси за справяне със комплицирани правни въпроси, като в същото време защитавате вашите активи и ползи - без значение дали сте изправени пред бракоразвод, борба за настойничество или нещо напълно друго. И този метод обезпечава финансова сигурност и успокоение по време на сложни времена.

За да трансформирате дома си

Вместо да предприемате елементарни поправки, помислете дали да употребявате личния си капитал, с цел да започнете забележителна промяна от вашето витално пространство. Препроектирайте оформлението на вашия дом, включете авангардни технологии или прибавете система за домашна автоматизация, с цел да създадете съвременно и първокласно преживяване на живот.

Тази нетрадиционна приложимост на личен капитал ви разрешава изцяло да персонализирате дома си и да подобрите ежедневната си витална среда. И в случай че имате шанс, това ще добави към цената при препродажба, в случай че или когато решите да продадете дома си.

За да финансирате домашния си офис или работно пространство

В ерата на отдалечена работа и свободна процедура, съществуването на добре оборудван домакински офис или работно пространство е от решаващо значение. Използването на вашия домакински капитал за основаване на персонализирано, продуктивно работно пространство, съобразено с вашите професионални потребности, може доста да усъвършенства салдото ви сред работата и персоналния живот. Независимо дали сте публицист, художник или отдалечен служащ, този метод ви оказва помощ да оптимизирате продуктивността и професионалния си напредък.

За да създадете фонд за незабавни случаи

Несигурността в живота изисква финансова защитна мрежа. Използвайки личния си капитал, с цел да създадете постоянен фонд за незабавни случаи, вие гарантирате, че имате финансовите запаси за покриване на непредвидени медицински сметки, ремонт на кола или загуба на работа. Този фонд обезпечава освен успокоение, само че и финансова сигурност по време на непредвидени житейски събития. И в случай че към момента нямате изцяло финансиран фонд за незабавни случаи, това може да бъде превъзходен метод да употребявате личния капитал на дома си, с цел да сте сигурни, че сте готови за всичко, което ви следва.

За финансиране на женитба, почивка или тържество

Големи житейски събития като сватби, мечтани ваканции или значими тържества могат да бъдат скъпи. Но личният ви капитал може да послужи като скъп източник на финансиране, с цел да извършите тези моменти в действителност запаметяващи се. Независимо дали става въпрос за женитба по дестинация, екстравагантна почивка или значим празник, вашият домакински капитал може да ви помогне да създадете скъпи мемоари, без да компрометира финансовата ви непоклатимост.

Изводът

Вашият домакински капитал е повсеместен финансов актив, който може да подхрани вашата креативност, да обезпечи финансова сигурност и да даде опция за нетрадиционни инициативи. Въпреки че нормалните използва като възобновяване и консолидиране на задължения имат своите преимущества, проучването на мислени пътища за вашия домакински капитал може да докара до по-пълноценно и неповторимо финансово пътешестване. Когато обмисляте тези нетрадиционни варианти, просто не забравяйте да претеглите всички фактори, в това число сложността и рисковете, свързани с вашите реформаторски инициативи.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР