Когато става въпрос за цени на имотите, правилото е, че

...
Когато става въпрос за цени на имотите, правилото е, че
Коментари Харесай

Градовете в САЩ, в които хората работят по половин месец, за да си плащат ипотеките

Когато става въпрос за цени на парцелите, правилото е, че в огромните градове с развита стопанска система те са доста по-високи, в сравнение с в спокойните дребни обитаеми места.

Това важи в цялостна мощ за Щатите, където през последните години стойностите на жилищата в Ню Йорк и Сан Франциско доближиха невиждани равнища, подтиквани от дребното на брой парцели и повишеното търсене.

Колко обаче коства на елементарния американец да си вземе жилище в някой от мегаполисите?

От платформата HowMuch пресмятат, че в някои от огромните градове в Съединени американски щати човек би трябвало да работи по половин месец единствено с цел да събере месечната вноска по ипотечния си заем. Изчисленията са направени за 97 обитаеми места, като те са съпоставени във връзка с междинния приход на домакинство по отношение на междинната вноска по ипотечен за района.

Резултатите демонстрират, че жителите на Ню Йорк разполагат със приблизително 53 373 $ месечно, като те би трябвало да работят общо 113,5 часа или 14 дни по 8 часа, с цел да могат да покриват заемите си за жилище.

Вторият най-скъп град в Съединени американски щати по този индикатор е Лос Анджелис, където приходите на домакинство са приблизително 50 205 $, а за изработването на междинната вноска по ипотечен заем са нужни 112,4 часа. На трето място е Маями с 109,4 часа месечно или 13 и половина работни дни, следван от Сан Франциско със 106,7 часа или 13,3 работни дни.

С към 170 работни часа на месец междинният американец в тези градове дава 50% или повече от месечните си приходи за покриване на разноските по ипотеки.

 Снимка 323286
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР