Когато става въпрос за сваляне на килограми, възрастта се взема

...
Когато става въпрос за сваляне на килограми, възрастта се взема
Коментари Харесай

Как жените да поддържат тегло след 50 години

Когато става въпрос за събаряне на килограми, възрастта се взема поради в уравнението. Вероятно сте забелязали, че килограмите идват по-лесно и се смъкват по-трудно с повишаването на годините. Това е по този начин, тъй като нещата се трансформират: вашите хормони, вашият метаболизъм, вашето равнище на интензивност и методът, по който тялото ви съхранява мазнини.

Въпреки че към момента може да се чувствате като на 30, безспорен факт е, че зад кулисите работят физиологични сили, изключително когато става въпрос за намаляване.
Стареенето има три стадия, откриха откриватели
Учените от Станфордския университет описват за три стадия на стареенето на индивида. Статията на експертите е оповестена в научното...
Прочети повече
Вземете вашия метаболизъм да вземем за пример. Забавя се – със скорост от към 1% или 2% на всяко десетилетие, заради понижаване на мускулната маса и увеличение на мастната маса. Мускулите изгарят калории, а мазнините са метаболитно неактивни, тъй че ето го – постепенно повишаване на тежестта, макар че не ядете повече.

Това не значи, че би трябвало да развявате бялото знаме на капитулацията. Вместо това помислете за тези дребни и постижими дейности:

·         Вземете тежести. Не е належащо да ходите във фитнес зала, цялостна с доста мускули, с цел да се възползвате от тренировките с тежести. Но би било рационално да вземете малко тежести, защото вие губите и мускулна маса след 50. Ако сте физически неактивни, тази загуба може да доближи до 3% до 5% всяко десетилетие.

·         Включете доста артикули в диетата си. Плодовете и зеленчуците съдържат скъпи хранителни субстанции, които ви зареждат с по-малко мазнини и калории спрямо доста други храни. Не забравяйте да ги включите при всяко хранене и да напълните половината си паница с тях.
Жената над 50 би трябвало да направи ТОВА, с цел да задържи килограмите си
С придвижване на възрастта в организма ни се случват разнообразни хормонални промени. Това важи изключително за дамите, за които е по-важно под...
Прочети повече
·         Не пропускайте закуската. Правенето на здравословен избор заран задава звук на деня и понижава възможностите за преяждане по-късно. Освен това оказва помощ за поддържане на здравословни равнища на кръвната захар и покачва силата ви.

·         Концентрирайте се върху вярното готвене. Потърсете способи да намалите непотребната лой и калории, като печене на скара, задушавате и варите и печене, вместо сотиране или пържене.

·         Тренирайте вярно. Друг факт за стареенето е, че ставите ни стартират да демонстрират изхабяване и може да са по-податливи на пострадване. Помислете за смяна на някои извършения с високо влияние с такива, които са по-нежни и по-добри за тялото ви.

·         Поддържайте напрежението си в здравословни равнища. Постоянният стрес може да ви направи дебели. Това е открило изследване, при което учените измерили равнищата на хормона на напрежението кортизол в тестваните субекти. Тези с по-високи равнища на хормона, освободен в кръвта по време на стресови интервали, също са имали по-големи обиколки на талията и по-високи показатели на телесна маса.
Човек е еволюционно програмиран да бъде физически деен даже в преклонна възраст
Човек е еволюционно програмиран да бъде физически деен даже в преклонна възраст, считат учени от Съединени американски щати. До последните няколко века ак...
Прочети повече
·         Наспете се. Обвинете регулиращите глада хормони – грелин и лептин – за наддаването на тегло, което може да бъде резултат от спестяването на съня. Това е по този начин, тъй като незадоволителният сън може да ви накара да преяждате, да жадувате за храни с високо наличие на калории и мазнини и да пропуснете сигналите от мозъка ви, че сте сити. И тогава има по-очевидното: лишаването от сън ви лишава от сила, което прави по-вероятно да се мъчите през идващия ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР