Когато става въпрос за промените в климата, винаги се посочва

...
Когато става въпрос за промените в климата, винаги се посочва
Коментари Харесай

Защо електрическите автомобили не са решение на проблемите с климата

Когато става въпрос за измененията в климата, постоянно се показва превозът като един от най-важните фактори, които въздействат на процеса. Затова непрекъснато се създават проекти и се вземат ограничения в тази тенденция. Правителствата подтикват потребителите да влагат в по-чисти транспортни средства, задвижвани с електричество, с цел да лимитират отрицателното влияние върху околната среда.
 Лятото на 2023 година - най-горещото съгласно Световната метеорологична организация
Преживяхме най-горещото лято

Какво ни чака отсам наттатък

А производителите на коли безусловно се " борят " за нашето внимание (и нашите пари), предлагайки все по-технологични и екологични разновидности на електрически автомобили.

Но съгласно някои, като Парис Маркс, канадски създател на книгата Road to Nowhere, отдадена на актуалните технологии, тези компании бъркат в. Според него превозът образува обществото ни, защото играе решаваща роля в всекидневието, а оттова и в метода, по който са проектирани и построени нашите градове. И дефинира и метода, по който живеем.
 Снимка 634341

" Това е средството, посредством което се придвижваме, методът, по който отиваме на работа, стигаме до магазина, или се виждаме с хората, на които държим ", споделя Маркс пред Euro News.

Технологичните компании от дълго време към този момент оферират да заменят, лека-полека, колите с мотори с вътрешно горене, които се смятат за прекомерно замърсяващи, с, които имат доста по-малък въглероден отпечатък.

" Това е по този начин, само че по-нисък не значи нулев ", счита Маркс. " Факт е, че изцяло електрическите транспортни средства не отделят отпадъчни артикули, само че батериите, които обезпечават силата им, са направени от минерали като литий и кобалт, които неизбежно оказват въздействие върху. "
 Снимка 634339

Следователно целта не би трябвало да бъде замяната на всеки автомобил с електрически еквивалент, а по-скоро преосмисляне на подвижността като цяло.

" Поставянето на толкоз огромен акцент върху автомобила, било то и електрически не е методът, по който може да решим проблемите си с напредването. По-скоро би трябвало да се влага в всеобщ превоз, в колоездене и пешеходни зони, с цел да накараме хората да понижат като цяло използването на коли ", прибавя още Маркс.

Според създателя е нужна смяна, която да обезпечи по-добро бъдеще за нашата планета, само че тя би трябвало да бъде потребна за цялото общество и да бъде осъществена заслужено.
 Защо откриватели са безапелационни, че Ню Йорк постепенно, само че несъмнено потъва
Ню Йорк потъва - сигнализират откриватели

Тревожната наклонност е резултат от два съществени фактора

" Мобилността би трябвало да бъде в разговор с други системи в града, с цел да се подсигурявам, че политиките, които се подхващат за възстановяване на превоза, са обективни за всички, а освен за хората, които могат да си разрешат да живеят в регионите, където се вършат тези усъвършенствания ", безапелационен е Парис Маркс.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР